Δευτέρα , 20 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μητσοτάκης: Αυτονόητη η σημασία της παράκαμψης Αμβρακίας για όλη τη δυτική Ελλάδα

Μητσοτάκης: Αυτονόητη η σημασία της παράκαμψης Αμβρακίας για όλη τη δυτική Ελλάδα

«Η αξιοπιστία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης στην πολιτική χτίζονται στη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων και η κυβέρνησή μας έχει προτάξει αυτή τη συμφωνία αλήθειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο -Αμβρακία.

«Ο υπουργός είχε δίκιο όταν αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που είχε το έργο όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως και άλλα έργα που με μεγάλη υπομονή και προσπάθεια έγιναν και γίνονται πραγματικότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλη την Ελλάδα, αλλά ειδικά για την Αμφιλοχία, που καθίσταται αδιάβατη τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που λύνεται με την παράδοση των πρώτων 17 χλμ της παράκαμψης».

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς την Βόνιτσα, την Πρέβεζα, προς την Πάλερο, προς την Λευκάδα, ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που γίνονται σε μία Ελλάδα, που αλλάζει» ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την παράδοση του έργου νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ζητώντας από τον Ευάγγελο Μυτιλιναίο την ολοκλήρωση του συνολικού έργου νωρίτερα από τις προθεσμίες.

«Έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί καιρό το έργο και χαιρόμαστε που είμαστε εμείς αυτοί που το δίνουμε στους πολίτες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα μειώσει σημαντικά και τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

«Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο», υπογραμμίζοντας πως τα έργα αυτά θα προτάξει η ΝΔ για να πείσει τους πολίτες να την εμπιστευτούν και στις επόμενες εκλογές.

«Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Καραμανλής: «Στα επικοινωνιακά παιχνίδια του χθες, εμείς απαντάμε με έργα του σήμερα»
Για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί –κάτι που όπως τόνισε συμβαίνει ελάχιστες φορές- έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

«Ακριβώς πριν τρία χρόνια η κυβέρνηση έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα σε τρία έργα: την Πατρών – Πύργου, τον ΒΟΑΚ και το Άκτιο – Αμβρακία» τόνισε αρχικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και συμπλήρωσε πως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία «οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να μην πιστεύουν τίποτα και σε κανέναν».

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι εδώ μόνο για να εγκαινιάσει το έργο, αλλά είναι εδώ γιατί είναι ένας πρωθυπουργός που με δική του παρέμβαση προχώρησαν αυτά τα έργα» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι το έργο «έγινε πραγματικότητα, όταν τα προηγούμενα χρόνια είμασταν αντιμέτωποι με πρόστιμα».

«Στα επικοινωνιακά παιχνίδια του χθες, εμείς απαντάμε με έργα του σήμερα» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...