Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

Φωτογραφία του χρήστη Θωμάς Μπέγκας- Δήμαρχος Ιωαννιτών.Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, υπέγραψαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Φορέα, Πέτρος Τσουμάνης.
Παράλληλα ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη συνέχισης και στήριξης της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς –ως γνωστόν – το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει την συγχώνευση των φορέων διαχείρισης στα τέλη του 2015. Ο κ. Μπέγκας είπε πως ο Δήμος θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η συνεργασία των δύο φορέων για την υλοποίηση πρότασης που έχει υποβάλει ο Φ.Δ.Λ.Π., με τίτλο «Ανάπτυξη δράσεων οικοτουρισμού στη Λίμνη Παμβώτιδα – Προώθηση διοργάνωσης περιηγητικών υδάτινων διαδρομών» διαμέσου της προμήθειας ηλιακού σκάφους, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προσράμματος «Φυσικό Περιβάλλον 2014» του Πράσινου Ταμείου.
Το έργο αφορά στην προμήθεια ενός ηλιακού σκάφους και τη χρήση/ επίδειξη λειτουργίας του ως μέσου ανάπτυξης περιηγητικών εκπαιδευτικών και οικοτουριστικών υδάτινων διαδρομών στη Λίμνη Παμβώτιδα.
Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η προβολή, ανάδειξη και προστασία του μοναδικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Λίμνης Παμβώτιδας, η ήπια τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και η περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, μέσω της χρήσης και επίδειξης νέων τεχνολογιών και εφαρμογών φιλικών προς το περιβάλλον.

Ο Δήμος στηρίζει τη λειτουργία του Φορέα
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, αναφέρθηκε εκτός από το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας και «στην σημειολογική σημασία» –όπως είπε- που δίνει η Δημοτική Αρχή στην υπογραφή του.
Όπως υπογράμμισε: «η Δημοτική Αρχή δηλώνει δημοσίως την ανάγκη της συνέχισης ύπαρξης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης. Ξέρουμε ότι υπήρχε μέχρι σήμερα ο σχεδιασμός από την πολιτεία της συγχώνευσης Φορέων. Πονάμε τη λίμνη, είμαστε ο Δήμο που «κυκλώνει» την Παμβώτιδα και θεωρούμε άκρως απαραίτητη την ύπαρξη του Φορέα, καθώς είναι σημαντικός κρίκος στην προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της».
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε πως «ο Δήμος, μαζί με την Περιφέρεια και πιστεύω μαζί και με τη νέα πολιτική ηγεσία που προέκυψε μετά τις εκλογές, όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για τη λίμνη μας. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει σε ισχύ ο Φορέας και αυτό θα το επικοινωνήσουμε στη νέα πολιτική ηγεσία της χώρας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Πέτρος Τσουμάνης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη στήριξη που παρέχει στο φορέα λέγοντας: «χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτή τη συνεργασία και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί υπάρχει η υποστήριξη στο Φορέα Διαχείρισης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δήμαρχο γιατί πιστεύω πως όλοι μαζί με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα για την Παμβώτιδα».
Ο κ. Τσουμάνης μίλησε για έργα και δράσεις που θα βοηθήσουν το οικοσύστημα της λίμνης, ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στο έργο που θα υλοποιηθεί μέσω της προμήθειας του ηλιακού σκάφους, τόνισε ότι θα δοθούν ευκαιρίες για συμπράξεις και συνεργασίες με επιχειρηματίες του τουρισμού, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ενώ θα ενισχυθούν οι δράσεις πληροφόρησης- ενημέρωσης του κοινού για το οικοσύστημα της λίμνης.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments