Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μουσική εκδήλωση με την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη.

Μουσική εκδήλωση με την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη.

Από: Χάρης Δάφλος–

Μια ξεχωριστή βραδιά υπόσχονται στο Γιαννιώτικο κοινό δυο διαπρεπείς Έλληνες καλλιτέχνες: η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης που θα εμφανιστούν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Οι δυο μουσικοί ζουν και εργάζονται στο Παρίσι αποσπώντας θριαμβευτικά σχόλια από την κριτική και το κοινό. Χάρη στον πλούτο του ρεπερτορίου τους και τις μοναδικές ερμηνείες τους είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο Ελληνικό κοινό όλων των ηλικιών, το οποίο έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει σε κάθε επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Οι εμφανίσεις τους στην Ελλάδα ξεκινούν φέτος με δυο συναυλίες: μία στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και μία στα Ιωάννινα. Την εκδήλωση διοργανώνει η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» και τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Κυβέλη Καστοριάδη

Η Κυβέλη Καστοριάδη άρχισε από πολύ νωρίς τις μουσικές σπουδές της. Η πρακτική του τραγουδιού την οδηγεί από το λυρικό στη σύγχρονη μουσική περνώντας από την βαριετέ και τη τζαζ, αλλά και στο θέατρο. Έπαιξε στο θεατρικό έργο DNA του Denis Kelly στο Théâtre de la Bastille, και κατά την σαιζόν 2014-15 στο Ματαρόα: η διάτρητη μνήμη, στο θέατρο του Ήλιου και στο θέατρο Liberté της Toulon. Το 2017 συμμετέχει στην παρουσίαση την παράστασης Υπόθεση Φαρμακονήσι στο Théâtre de la Ville, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά. Συνδυάζοντας την αγάπη της για το τραγούδι και τη σκηνή, έγραψε με την υψίφωνο Audrey Bentley το «Oh my Glotte!» μία ξέφρενη μουσική κωμωδία, που έπαιξαν σε διάφορα μέρη στη Γαλλία και τελευταία στο Théâtre de l’ Épée de Bois στην Cartoucherie. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στη Γαλλία και στην Ελλάδα: τραγούδια του Kurt Weill, standards της τζαζ, ρεπερτόριο τραγουδιών του υποκόσμου (παραγγελία του δήμου του Παρισιού για τη γιορτή της μουσικής). Το 2013 τραγούδησε έργα του σύγχρονου Γάλλου συνθέτη Thierry Pécou στο μουσείο της Ακρόπολης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελλάδα και τη Γαλλία, συνοδευμένη από συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Διονυσίου Δερβιτσιώτη Μπουρνιά.

Ορέστης Καλαμπαλίκης

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και άρχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική στην ηλικία των 7 ετών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (τάξη Γιάννη Πετρίδη), έγινε δεκτός στο Conservatoire National Supérieur de Musique et de danse de Paris στην τάξη του Roland Dyens και έτσι μετακόμισε στο Παρίσι το 2005. Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει παρακολουθήσει πολλά master classes με διακεκριμένους καθηγητές. Παράλληλα με τις κλασσικές σπουδές του έχει ενδιαφερθεί για διαφορετικά είδη μουσικής και έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες. Επίσης ενδιαφέρεται και για τη σύνθεση και υπήρξε μαθητής του Bernard Cavanna στο Conservatoire des Gennevilliers. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κερδίσει δύο πρώτα βραβεία σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για κιθάρα.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...