Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Δεν μπορεί να συντηρηθεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Ιωαννίνων με ελλιπές προσωπικό», τονίζει το ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων

«Δεν μπορεί να συντηρηθεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Ιωαννίνων με ελλιπές προσωπικό», τονίζει το ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων

Στην υποστελέχωση των υπηρεσιών ύδρευσης και στη διαγραφή των προστίμων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις ύδατος αποδίδει το ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων την αδυναμία -εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής- αντιμετώπισης έκτακτων περιστάσεων, όπως συνέβη με το δίκτυο ύδρευσης κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, σε σχετική ανακοίνωσή του, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Ούτε καν πέρασε από το μυαλό της σημερινής Δημοτικής Αρχής (αλλά και των προηγούμενων) ότι το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Ιωαννίνων μπορεί κάποτε να χαλάσει (βλέπε και τον νόμο του Μέρφυ). Ούτε πέρασε ποτέ από το μυαλό της Δημοτικής Αρχής ότι η συντήρηση αυτού του δικτύου (πόσο μάλλον η διόρθωση μιας έκτακτης σοβαρής βλάβης) δεν μπορεί να γίνει με ελλιπές προσωπικό.

Εάν επίσης η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ήταν τόσο γαλαντόμος, ώστε να χαρίσει τα πρόστιμα ύψους μερικών εκατομμυρίων ευρώ στις 2-3 μεγάλες επιχειρήσεις ύδατος, που είχαν επιβληθεί από το προηγούμενο υπουργείο Οικονομικών,  τότε θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προσλάβει επαρκές προσωπικό τόσο για την συντήρηση του δικτύου, όσο και για αντιμετώπιση ακριβώς τέτοιων έκτακτων περιπτώσεων.

Υ.Γ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την μια επέβαλε τα παραπάνω πρόστιμα, από την άλλη με ειδικό νόμο έδινε την δυνατότητα στους Δήμους να τα διαγράψουν.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...