Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Νέο πλωτό μηχάνημα για τον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης στη διάθεση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων

Νέο πλωτό μηχάνημα για τον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης στη διάθεση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων

Ένα αυτοματοποιημένο πλωτό μηχάνημα για τον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης, είναι ο νέος «σύμμαχος» της προσπάθειας που καταβάλλεται για μια πιο καθαρή λίμνη.

Το μηχάνημα κατασκευάστηκε από δύο συμπολίτες μας, τους κυρίους Παξιμαδάκη και Κυριακόπουλο, οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα και την υλοποίησαν.

Σήμερα το πρωί, παρά τον δυνατό αέρα που δυσκόλεψε την προσπάθεια, έγινε η πρώτη δοκιμή στην Παμβώτιδα, παρουσία του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου και του αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα.

Το εν λόγω μηχάνημα περισυλλέγει τα επιπλέοντα σκουπίδια στην επιφάνεια της λίμνης και στόχος είναι να καταστεί απόλυτα λειτουργικό, δουλεύοντας ως ρομπότ, το οποίο θα προγραμματίζεται για να προχωρά μόνο του στον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης.

Για ένα δεύτερο βήμα στην προσπάθεια για την καθημερινή προστασία της λίμνης έκανε λόγο ο κ. Φίλιος, καθώς έχει ήδη υλοποιηθεί η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη συνεργείων καθαριότητας σε όλο το παραλίμνιο μέτωπο και τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών που μολύνουν τη λίμνη.

Ερωτηθείς για το ειδικό πλωτό μηχάνημα καθαρισμού, ιδιοκτησίας του Δήμου, σημείωσε ότι μετά τις απαραίτητες επισκευές το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο για παρεμβάσεις και για εργασίες καθαρισμού κοντά στις ακτές της λίμνης.

Πρώτο σημείο καθαρισμού, το παλιό λιμανάκι της Καστρίτσας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα σημεία.

Δείτε Επίσης

«Υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», διατείνεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» σχετικά με τη λευκή ψήφο της ...