Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / O Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην ημερίδα για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021″

O Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην ημερίδα για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021″

Συμμετοχή ομάδας εργασίας του Δήμου Ιωαννιτών σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

ioanninaΟμάδα εργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής την Διευθύντρια Πολιτισμού του Πνευματικού Κέντρου, Μαρία Στρατσιάνη, συμμετείχε χθες σε ενημερωτική ημερίδα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Επίσης η ομάδα του Δήμου Ιωαννιτών συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι και στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο για το ίδιο θέμα.
Σκοπός τόσο της χθεσινής ημερίδας, όσο και της σημερινής συνάντησης εργασίας, ήταν η παροχή πληροφοριών για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας , η παρουσίαση των κριτηρίων αξιολόγησης των αιτήσεων-φακέλων που θα υποβληθούν, η παροχή οδηγιών για την αρτιότερη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών από πόλεις που έχουν στο παρελθόν αναδειχθεί σε Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.
Από το Δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται σε εξέλιξη όλη η απαιτούμενη προεργασία, ώστε να καταρτιστεί και να κατατεθεί ο φάκελος διεκδίκησης της «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Ο στόχος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τα Γιάννενα απαιτεί μεθοδική δουλειά για την κατάρτιση ενός άρτιου φακέλου που θα τεκμηριώνει την αίτηση υποψηφιότητας των Ιωαννίνων. Σε αυτή την κατεύθυνση επέλεξε να κινηθεί η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποίησε την πρόθεση της, αποφεύγοντας μέχρι σήμερα πομπώδεις διακηρύξεις για τις ενέργειες της.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments