Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / «Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι». Έχει σώσει τη ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας μιας σπάνιας σύνθεσης στο αίμα του που θεραπεύει θανατηφόρα αναιμία

«Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι». Έχει σώσει τη ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας μιας σπάνιας σύνθεσης στο αίμα του που θεραπεύει θανατηφόρα αναιμία

O «σπάνιος» κύριος Harrison που έχει σώσει 2 εκατομμύρια ζωές εξαιτίας του μοναδικού αντισώματος που περιέχει στο αίμα του. Έσωσε τη ζωή του εγγονού του και δεν δίστασε να γίνει πειραματόζωο για την εξέλιξη της θεραπείας της νόσου Rhesus.

Ο Αυστραλός James Harrison, γνωστός και ως «ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι» έχει σώσει τη ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων τα τελευταία 56 χρόνια εξαιτίας της σπάνιας σύνθεσης που έχει το αίμα του.

Rhesus_James Harrison 1

Το αίμα του 74χρονου άντρα περιέχει το αντίσωμα Rho (D) Ανοσοσφαιρίνη που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου Rhesus, μιας σπάνιας μορφής αναιμίας που κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τα αντισώματα στο αίμα της μητέρας καταστρέφουν τα κύτταρα του μωρού της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.

Την εποχή που ξεκίνησε ως εθελοντής δότης η νόσος Rhesus σκότωνε δεκάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως. Περίπου 10.000 μόνο στις ΗΠΑ.

Παιχνίδι της ζωής, αλλά και μεγάλη τύχη αποτελεί το γεγονός ότι το «θαυματουργό» του αίμα βοήθησε ακόμα και την κόρη του Τρέισι να φέρει στον κόσμο τον πρώτο της γιο.

Το «χάρισμά» του έγινε τυχαία γνωστό όταν στα 18 του χρόνια αποφάσισε να γίνει εθελοντής αιμοδότης ως ευχαριστώ στους δότες που του προσέφεραν 13 λίτρα αίματος για να τον σώσουν από μια σοβαρή επέμβαση στο στήθος, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Rhesus_James Harrison 2Ο ίδιος φροντίζει να δίνει μεγάλες ποσότητες πλάσματος τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δώσει πάνω από 1.000 φορές δείγμα πλάσματος μέχρι σήμερα.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του στη «Daily Mail», δεν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει γιατί η εμπειρία που βίωσε μέσα από τη δική του περιπέτεια όταν χρειάστηκε να παραμείνει τρεις μήνες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση, ήταν καθοριστική.

Του παρείχαν ασφάλεια ζωής που άγγιζε το 1 εκατομμύριο δολάρια προκειμένου να βοηθήσει στην εξέλιξη της θεραπείας, γεγονός που τον βοήθησε να πάρει ευκολότερα την απόφαση γιατί ήταν ήσυχος πως ότι και συνέβαινε στον ίδιο η οικογένεια του θα ήταν εξασφαλισμένη.
Ο James Ηarrison εκτιμάται πως έχει σώσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ζωές μέχρι σήμερα.

Με πληροφορίες από dailymail

πηγή

Δείτε Επίσης

Γ.Θυφρονίτης-Η άποψη του Ε.Μπερλινγκουέρ το 1981, η Θεωρία του Α. Ντούγκιν, και επίκαιρες προσεγγίσεις για την εισβολή της Ρωσίας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Με  την ιδιότητα του πολίτη και ακροατή  του δημοτικό ραδιοφώνου Ιωαννίνων, ο Γιώργος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments