Τετάρτη , 7 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Δ/Ρ: «Αίσθησή μου ότι τα μέτρα πάρθηκαν έγκαιρα και θα είναι αποδοτικά»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Δ/Ρ: «Αίσθησή μου ότι τα μέτρα πάρθηκαν έγκαιρα και θα είναι αποδοτικά»

Σε συνέντευξή του στον Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αισιοδοξεί ότι το φαινόμενο της πανδημίας θα βρίσκεται σε ύφεση μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τονίζει ότι κανένα σύστημα υγείας, πουθενά στον κόσμο, όσο καλά προετοιμασμένο κι αν είναι από πλευράς προσωπικού ή εφοδιασμένο από πλευράς εξοπλισμού, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υπάρχουσες συνθήκες χωρίς τη συνοδεία περιοριστικών μέτρων, αυστηρών μεν αλλά προσωρινά αναγκαίων.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει την τύχη να έχει το προβάδισμα έναντι των άλλων, καθώς αξιοποιεί την εμπειρία από το παράδειγμα χωρών που έχουν ήδη προσβληθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και με ταχύτερο ρυθμό τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και αποφεύγει τις λανθασμένες τακτικές που ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και -προσφάτως- η Τσεχία.

Ως προς τα σχολεία, δικαιολόγησε την επιλογή της τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, αντί της φυσικής παρουσίας που ισχύει για νηπιαγωγεία και δημοτικά, ισχυριζόμενος ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κοινωνική συμπεριφορά των μεγαλύτερων παιδιών τείνει να είναι πιο κοντινή προς αυτή των ενηλίκων, ενώ παράλληλα παρατηρείται χαμηλότερο ιϊκό φορτίο, άρα και περιορισμένη μετάδοση, στα παιδιά των μικρότερων ηλικιών, για τα οποία η επαφή με το σχολικό περιβάλλον είναι ούτως ή άλλως απαραίτητη.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ανακοίνωση του Ν.Γκόντα για την διαδικασία εκλογής

“Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας σχετικά με τα τεκταινόμενα ...