Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Αθανάσιος Κιτσάκος στο Δ/Ρ: «Με σωστή χρήση της μάσκας η περιοχή μας σε 2 βδομάδες θα χαρακτηριζόταν ”πράσινη”»

Ο Αθανάσιος Κιτσάκος στο Δ/Ρ: «Με σωστή χρήση της μάσκας η περιοχή μας σε 2 βδομάδες θα χαρακτηριζόταν ”πράσινη”»

Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κ. Αθανάσιος Κιτσάκος, σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, μίλησε για το ενδεχόμενο ολικού lockdown στην Ήπειρο, αλλά και τους αρνητές μάσκας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής ολικού lockdown στην Π.Ε. Ιωαννίνων ή -πιθανώς- σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου, τόνισε ότι -κατά τη γνώμη του- δεν κρίνεται αυτή τη στιγμή αναγκαίο, εφόσον οι πολίτες κάνουν σωστή χρήση της μάσκας, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν δείχνει το αντίθετο και η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπως επίσης σε Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Λ., εξακολουθεί να είναι είναι διαχειρίσιμη, παρότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του «δεύτερου κύματος», σύμφωνα πάντα με την προσωπική του εκτίμηση.

Επεσήμανε δε -εκ μέρους του υγειονομικού προσωπικού- την αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας εμπειρίας από τις δύο προηγούμενες περιόδους, κατά τις οποίες εφαρμόστηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εξαίροντας ταυτόχρονα την ανταπόκριση των υγειονομικών μηχανισμών της περιοχής στις αυξημένες ανάγκες, σε σύγκριση μάλιστα με την αντίστοιχη αντάπόκριση των ίδιων μηχανισμών πανελλαδικά.

Έσπευσε, όμως, να παροτρύνει όλους, πολίτες, υγειονομικούς και -ειδικά- εκπαιδευτικούς, να διασφαλίζουν ότι γίνεται σωστή χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και στους χώρους ευθύνης του καθενός. Ως παράδειγμα ανέφερε το περιστατικό συγγενούς ασθενούς στο ΠΓΝΙ, ο οποίος αρνήθηκε τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια rapid test, προκειμένου να εισέλθει στο νοσοκομείο, οπότε και δεν του επετράπη -φυσικά- η είσοδος.

Ακούστε όλο το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ζ.Μακρή-Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σωστή επιλογή .Θερμά συγχαρητήρια   στην εκπαιδευτική κοινότητα , στους γονείς, στους μαθητές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Αποτίμηση  των πρωτοβουλιών  της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την λειτουργία  των ...