Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Χαράλαμπος Μηλιώνης στο Δ/Ρ: «Αχτίδα φωτός το εμβόλιο, ζωτικής σημασίας όμως η τήρηση των υγειονομικών μέτρων για όσο χρειαστεί»

Ο Χαράλαμπος Μηλιώνης στο Δ/Ρ: «Αχτίδα φωτός το εμβόλιο, ζωτικής σημασίας όμως η τήρηση των υγειονομικών μέτρων για όσο χρειαστεί»

Σε συνέντευξή του στον Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο κ. Χαράλαμπος Μηλιώνης, Καθηγητής Παθολογίας στο Π.Γ.Ν.Ι., χαρακτηρίζει την κατάσταση στην περιοχή μας (Νομό Ιωαννίνων και Περιφέρεια Ηπείρου), προς το παρόν τουλάχιστον, διαχειρίσιμη, διότι απλά «κλείσαμε την περιοχή μας 10 μέρες νωρίτερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Τονίζει δε ότι φυσικά χρειάστηκε και χρειάζεται η συνδρομή όλων των τοπικών δομών (Νοσοκομείο Χατζηκώστα) και των περιφερειακών νοσοκομείων (Άρτας, Πρέβεζας και Φιλιατών, αναφέρει ενδεικτικά), αλλά εν τέλει το Π.Γ.Ν.Ι. θα είναι αυτό που πιθανότατα θα κληθεί να επωμιστεί το βάρος της πίεσης που ασκεί η αναγκαιότητα νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο άμεσο μέλλον, αν τυχόν δεν παρατηρηθεί αναλογικά μεγαλύτερη μείωση των διαπιστωμένων θετικών κρουσμάτων (η ευκταία συνέπεια των ως σήμερα ισχυόντων υγειονομικών περιοριστικών μέτρων, το ακριβώς ζητούμενο δηλαδή).

Ως προς την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε με νόημα – παραπέμποντας σημειολογικά στην κινεζική θυμοσοφία – ότι «καλό είναι αυτός που θεωρεί ότι δεν γίνεται τίποτα να μην εμποδίζει αυτόν που προσπαθεί να κάνει κάτι», ειδικά σε μία περίσταση, η οποία με υγειονομικούς όρους προσδιορίζεται ως «εμπόλεμη» .

Εξακολουθεί δε να αναγνωρίζει ότι πρέπει να δείξουμε συνολικά αντοχή και υπομονή στα υπάρχοντα μέτρα, προκειμένου αυτά να φανούν υγειονομικά αποδοτικά, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί μέχρι να συμβεί αυτό, χωρίς να αποκλείει ένα μοντέλο εναλλαγής μεταξύ πρόσκαιρης χαλάρωσής τους και πρόσκαιρης επανενίσχυσής τους, ανάλογα με την περίσταση.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...