Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με διαφορετικό, αλλά ουσιαστικό, τρόπο τιμά και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Χριστίνα Κωτσαντή, και η εντεταλμένη σύμβουλος, Γιάννα Αθανασίου-Μαμακή, σε συνέντευξη τύπου παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 8/3/2021 και ώρα 19.00, και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου με τον ενδεικτικό, αλλά και επίκαιρο τίτλο ‘’Οι γυναίκες στην πανδημία, η έμφυλη βία και το ελληνικό #metoo#.

Την εκδήλωση συντονίζει η Δημοσιογράφος της Καθημερινής, Ξένια Κουναλάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών, κα Χριστίνα Κωτσαντή.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι :

Νίκος Βιτώρος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

Τζίνα Μοσχολιού , Δημοσιογράφος στα Νέα

Αλέξης Πατέλης, Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού

Βίβιαν Στεργίου, Συγγραφέας, Νομικός

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για την προθυμία, με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου.

Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχουν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου, κα Γιαννούλα Αθανασίου-Μαμακή, και ο Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Φέτος και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι διαφορετικός και ο εορτασμός που έχει ετοιμάσει ο Δήμος.

Με τον ίδιο όμως σκοπό. Να τιμήσει την γυναίκα, να τιμήσει κάθε γυναίκα που μοχθεί, κοπιάζει, εργάζεται και πάντα οραματίζεται», τόνισε η κ. Μαμακή.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου, Χριστίνα Κωτσαντή, παρουσίασε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι οποίες περιλαμβάνουν:

•          Ένα μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα με τίτλο ‘’Μόνο η αγάπη μένει…’’, στηριγμένο στο έργο σημαντικών Ελληνίδων συνθετριών, το οποίο θα μεταδοθεί σήμερα από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών στις 21.00.

•          Παράλληλα, συμπολίτισσες μας θα διαβάσουν έργα γυναικών της δικής τους επιλογής από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Συμμετέχουν οι:

Ζιάβρα Έλενα, Μουσειολόγος

Ζούκη Νίκη, Φιλόλογος

Μήλια Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός Μουσικής

Στρατσάνη Μαρία

Τζιάλλα Τιτίκα, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών στις 22.00.

Στη συνέχεια  θα παρουσιασθούν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες γυναικών που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα ‘’Τι σημαίνει για εσάς η Ημέρα της γυναίκας και ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας σήμερα’’.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...