Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ζίτσας τίμησε τη Νίκη Γύρα – Αγνάντη

Ο Δήμος Ζίτσας τίμησε τη Νίκη Γύρα – Αγνάντη

Με μια λιτή εκδήλωση, συγκινησιακά φορτισμένη ο Δήμος Ζίτσας τίμησε στη γενέτειρά της, τη διακεκριμένη γιατρό Νίκη Γύρα – Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής, τέως Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και τέως Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζίτσας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επεσήμανε, «Η κα Γύρα – Αγνάντη στη διάρκεια της διαπρεπούς της καριέρας έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό για το επιστημονικό της έργο, την ακαδημαϊκή της δράση καθώς και την κοινωνική της προσφορά, θεωρούμε όμως ότι η τιμή στον γενέθλιο τόπο έχει άλλο ειδικό βάρος». Καλωσορίζοντας δε, την τιμώμενη υπογράμμισε «την υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Χαράς γιατί είναι μαζί μας και ευγνωμοσύνης γιατί μας δίνει τη δυνατότητα τη σημερινή εποχή που τείνουν να ισοπεδωθούν οι ηθικές αξίες εμείς μέσα από εκείνη να προβάλουμε μια προσωπικότητα που μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους».

 «Με ξάφνιασε ευχάριστα και με γύρισε πίσω στα παιδικά μου χρόνια αυτή η εκδήλωση» τόνισε η κα Γύρα – Αγνάντη ανεβαίνοντας στο βήμα και ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία τους να την τιμήσουν για την προσφορά της στην ιατρική επιστήμη. «Προσπάθησα να είμαι χρήσιμη, να βοηθήσω το συνάνθρωπο, άλλωστε με αυτές τις αρχές μεγάλωσα και αυτά τα μαθήματα ζωής πήρα από τον πατέρα μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη.

Τους σημαντικότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας της παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και ανιψιός της κας Γύρα – Αγνάντη, Δημήτρης Παπαγεωργίου  ο οποίος συντόνιζε και την εκδήλωση.

Τη Ζιτσαία διακεκριμένη γιατρό και πανεπιστημιακό που τίμησε τον τόπο  με το έργο της, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα ήθους, ανθρωπιάς και απλότητας σκιαγράφησαν με τις ομιλίες τους η Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Γούσια και η Γενική Ιατρός Μαρίνα Γύρα ανιψιά της τιμώμενης.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο Βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην κα Γύρα – Αγνάντη από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, Δημοτικών Συμβούλων, του τέως Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Γάτσιου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου  Σοφίας Τσιάρα, του Δ/ντη του Κ.Υ. Βουτσαρά Δημήτρη Δράκου, γιατρών, πανεπιστημιακών και δεκάδες κόσμου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...