Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.: Το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζει δομές και Φορείς

Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.: Το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζει δομές και Φορείς

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών στηρίζεται στη φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας καθώς και στην υποστήριξη των τοπικών φορέων. 

Λειτουργεί στην πόλη μας από το 2012 στηρίζοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων, τις Φυλακές Ιωαννίνων και πολλές άλλες Δομές. 

Σήμερα  σε συνεργασία με την εταιρία GIVMED παρέχει στήριξη πλέον και Πανελλαδικά σε άλλους Φορείς και Δομές όπου υπάρχει ανάγκη. Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου σήμερα είναι περίπου 200 άτομα.

Από τον Ιούνιο 2022 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει δωρεές στους παρακάτω φορείς σε φαρμακευτικό υλικό συνολικής αξίας 7.781€ : 

  • Μ.Κ.Ο.- HELP REFUGEES -CHOOSE LOVE 
  • ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΡΟΥ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
  • TACT Hellas – Μ.Κ.Ο.
  • ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Επιπλέον το ποσό που δόθηκε σε φάρμακα στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου από τον Ιούνιο έως και σήμερα ανέρχεται στο ποσό περίπου των 42.000€.

 

Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες αλλά και τα ιδιωτικά φαρμακεία της πόλης μας για την έμπρακτη συμπαράσταση και τη συνεισφορά τους προς το Κοινωνικό Φαρμακείο διότι αποτελούν σημαντική στήριξη για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

 

Εκ του  Ν.Π.Δ.Δ.  Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

 

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...