Πέμπτη , 9 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Δ/Ρ Ιωαννίνων: «Είναι στο χέρι μας να βγούμε από το προσκήνιο της υγειονομικής δοκιμασίας»

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Δ/Ρ Ιωαννίνων: «Είναι στο χέρι μας να βγούμε από το προσκήνιο της υγειονομικής δοκιμασίας»

Σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη ανάσχεσης της πανδημίας, ειδικά στο νομό Ιωαννίνων αλλά και πανελλαδικά, στα ελληνοτουρκικά, στις αμερικανικές εκλογές, καθώς και στο πρόσφατο επεισόδιο εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κ. Δημήτριου Μπουραντώνη.

Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, επεσήμανε ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια των αντοχών τους, αλλά και ότι -παρά τον αυξημένο αριθμό διαθέσιμων κλινών και την πρόσθετη μονάδα υποδοχής στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα- θα πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας για να μη φτάσουν οι νοσοκομειακές μονάδες στα όριά τους. Εξέφρασε  την εμπιστοσύνη του προς τους φορείς της πολιτείας, δηλώνοντας ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, κάνοντας παράλληλα για μία ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα ώστε να επιστρέψει ο νομός στα προγενέστερα υποδειγματικά χαμηλά ποσοστά διάδοσης της νόσου.

Την ίδια εμπιστοσύνη απέναντι στην πολιτεία εξέφρασε και ως προς το οικονομικό σκέλος της τρέχουσας κρίσης εξαιτίας της πανδημίας. Διασαφήνισε ότι θα διατεθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου σε όσους πλήττονται  λόγω μέτρων και ότι η χώρα εξακολουθεί να έχει οικονομικό αποθεματικό για πρόσθετη στήριξη, εφόσον χρειαστεί. Διευκρίνισε επίσης ότι θα δοθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή όπως προβλέπεται και δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σχετικά με την αυξανόμενη επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, τόνισε ότι θα πιθανότατα θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις προς την Τουρκία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως και μες στον Δεκέμβριο, συνδέοντας ταυτόχρονα το φλέγον ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και παίρνοντας σαφή θέση υπέρ μιας πιο παρεμβατικής -αντί απομονωτικής- αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο άμεσο μέλλον.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία της Σκλίβανης το ...