Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Ο.Μ Σύριζα Ιωαννίνων για τον εμβολιασμό

Η Ο.Μ Σύριζα Ιωαννίνων για τον εμβολιασμό

19 μήνες από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, και παρά τον πακτωλό χρημάτων με τα οποία εξαγόρασε την αποδοχή και πολλές φορές την σιωπή των ΜΜΕ, η κυβέρνηση αποδείχτηκε δυστυχώς τραγικά ανίκανη να πείσει τους πολίτες για την προστασία τους μέσω του εμβολιασμού. Κι αυτό, κυρίως από την εργαλειοποίηση που επιχείρησε στην πανδημία, την έλλειψη προγραμματισμού, του ερασιτεχνισμού και των αντιφατικών μηνυμάτων που εξέπεμπε στην κοινωνία. Έτσι λοιπόν φέτος όπως και πέρυσι, δημιούργησε εντυπώσεις για ένα επίπλαστο και ανέμελο καλοκαίρι, όπου όλα θα ήταν διαφορετικά, και πλέον ετοιμάζεται για ένα δύσκολο φθινόπωρο μπρος στο 4ο κύμα της πανδημίας, στοχοποιώντας κοινωνικές ομάδες και τους ανεμβολίαστους για να κρύψει τα τραγικά λάθη και την αδυναμία της.

Καθώς η χώρα μας καταγράφει νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, (> 4600), η κυβέρνηση του Κου Μητσοτάκη σε μια απίστευτη επίδειξη αυταρχισμού και επικοινωνιακής, πλην όμως αντιεπιστημονικής προσέγγισης, ανακοινώνει την διακοπή των δωρεάν rapid test για τους ανεμβολίαστους που αποτελούν περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας και την απομάκρυνση 10.000 νοσηλευτών, γιατρών και διοικητικού προσωπικού οι οποίοι δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, οδηγώντας το Σύστημα υγείας σε ένα υγειονομικό ολοκαύτωμα.

Αντί να αναστείλουν την ολέθρια νομοθετική ρύθμιση (ν.4820/2021) επιμένουν πεισματικά στην εφαρμογή της, θεωρώντας πως μπορούν ν΄ αναπληρώσουν τα κενά με την είσοδο του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα και  τις εργολαβίες ημετέρων και μάλιστα δηλώνοντας πως αυτή είναι «εθνικά απαραίτητη», «κοινωνικά ευαίσθητη» και «μελετημένη».  Τίποτα πιο αναληθές και παραπειστικό καθώς:

  • Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι όντως εθνική υπόθεση, αλλά κρίνεται σε πολλαπλά επίπεδα (καθολικός εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ομάδες που «έχουν μείνει πίσω» όπως οι ηλικιωμένοι, επιδημιολογική επιτήρηση, καλή ιχνηλάτηση, πρόληψη διασποράς στους χώρους εργασίας-αναψυχής, ενίσχυση του ΕΣΥ, έμφαση στην ΠΦΥ και στην προνοσοκομειακή διαχείριση κρουσμάτων, μετανοσοκομειακή παρακολούθηση, κατ’ οίκον φροντίδα κλπ) και όχι μόνο στην εμβολιαστική κάλυψη ενός τμήματος εργαζομένων στην Υγεία.  Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Τίποτα!
  • Δεν είναι «κοινωνικά ευαίσθητη» μια ρύθμιση που στηρίζεται στο κοινωνικά επαχθές και μη αναλογικό μέτρο της στέρησης εργασίας και μισθού, ακόμα και της απόλυσης συμβασιούχων στο ΕΣΥ ή εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ο ορισμός του τιμωρητισμού και της «κοινωνικής βαρβαρότητας», με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία!  
  • Προφανώς δεν είναι «μελετημένη» μια ρύθμιση που δεν συνοδεύεται με αριθμητικά δεδομένα  για το πρόβλημα που υποτίθεται ότι επιχειρεί να λύσει. Πόσοι είναι ακριβώς οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας; Έχει βελτιωθεί η εικόνα μετά την ψήφιση του νόμου; Αν, όπως υπολογίζεται, το 25% του προσωπικού του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστο  σήμερα, τι θα γίνει στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε 10 μέρες που αυτοί οι εργαζόμενοι  θα τεθούν  σε υποχρεωτική αργία; Πόσο «μελετημένη» είναι μια ρύθμιση που βάζει με ανεύθυνο τρόπο σε τεράστιο  κίνδυνο την ευστάθεια του ΕΣΥ την ώρα της «αναζωπύρωσης» της πανδημίας; Αυτή είναι η μέριμνα εν όψει του 4ου επιδημικού κύματος και η κατάλληλη προετοιμασία για τα νοσοκομεία, που αδυνατούν ήδη να καλύψουν την αυξανόμενη πίεση της περιόδου; Αυτή  είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός για τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής»;

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας.

  • Δεν πείθει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά. 
  • Δεν φροντίζει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ – ειδικά των ανεμβολίαστων – και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και  βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ. 
  • Δεν παίρνει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, και ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα. 
  • Δεν φροντίζει για την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, ανοίγει θέμα κλεισίματος περιφερειακών νοσοκομείων
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΕΣΥ
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΙΘΟΥΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ                     

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...