Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Ο Ορ.Πανούλας (αθλητικός ψυχολόγος-ψυχοφυσιολόγος) εξειδικεύει μια πρωτοπόρα υπηρεσία σε αθλητές και αθλήτριες.

Ο Ορ.Πανούλας (αθλητικός ψυχολόγος-ψυχοφυσιολόγος) εξειδικεύει μια πρωτοπόρα υπηρεσία σε αθλητές και αθλήτριες.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Εξειδίκευση μιας πρωτοποριακής , καινοτόμου υπηρεσίας ψυχολογίας, μέσω της ανάλυσης εγκεφαλικών κυμάτων, χρήσιμη σε αθλητές και αθλήτριες για να επικεντρώνονται στην αγωνιστική προσπάθεια και να απαλλάσσονται από το άγχος ,έκανε ο αθλητικός ψυχολόγος-ψυχοφυσιολόγος Ορέστης Πανούλας, σε συνέντευξή του(Ηχητικο ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Με ποια διαδικασία και ποια μέσα επιτυγχάνεται αυτή η υπηρεσία; Υπάρχει δυνατότητα μέτρησης και καταγραφής των αποτελεσμάτων αυτής της παρέμβασης στους αθλητές και τις αθλήτριες;Η εμπειρία από την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε αθλητές σε ανώτατο επίπεδο, αλλά και στην ΝΑΣΑ, όπως ανέφερε,ποια είναι;Γιατί χαρακτήρισε “πρωτόγνωρη” την εμπειρία αυτής της υπηρεσίας που είχαν αγωνιζόμενοι-ες στο στο ITF Ioannina Cup που διεξήχθη πρόσφατα στα Γιάννενα,μετά τις συζητήσεις που είχε μαζί τους;

Ο Ορέστης Πανούλας απάντησε σ’ αυτά τα ερωτήματα ,ενώ στο τέλος,σε σχετική ερώτηση ,διατύπωσε την εκτίμησή του , με βάση το γεγονός ότι υπήρξε στο παρελθόν μέλος της εθνικής ομάδας τένις και πρωταθλητής τένις εφήβων ,και την σημερινή επιστημονική του κατάρτιση , για την ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά στον πρόσφατο τελικό του Roland-Garros 

Η  εξέλιξη ως αθλητής-Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας πρωταθλητής τένις εφήβων. Αντιπροσώπευσε την εθνική ομάδα σε πανευρωπαϊκό, παγκόσμιο, βαλκανικό και Ολυμπιακό επίπεδο (Youth Olympic Festival in Tampere Finland 2009). Αγωνίστηκε με πλήρη υποτροφία από το τένις σε πανεπιστήμιο της Αμερικής  (University of North Carolina Asheville) όπου ολοκλήρωσε παράλληλα το προπτυχιακό του στην ψυχολογία. 
Η εξέλιξη ως Αθλητικός Ψυχολόγος – ΨυχοφυσιολόγοςΜεταπτυχιακό στην Αθλητική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο VU του Amsterdam.Συνεργάστηκε με αθλητές από την ομοσπονδία τένις και μπάσκετ καθώς και το ποδόσφαιρο στα φυτώρια του Ajax.

Συνεργάζεται με αθλητές και προπονητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ενώ επίσης ολοκληρώνει το διδακτορικό του στην Αθλητική Ψυχολογία- Ψυχοφυσιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ερευνώντας την αλλαγή εγκεφαλικών κυμάτων σε σχέση με το άγχος, τη συγκέντρωση και την αυτο-ομιλία.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...