Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο “Παπουλικός” ,Σπ.Ντάκης περιγράφει σκηνές , ανθρώπινες και πολιτικές του Κ. Παπούλια ,από την πολυετή σχέση μαζί του

Ο “Παπουλικός” ,Σπ.Ντάκης περιγράφει σκηνές , ανθρώπινες και πολιτικές του Κ. Παπούλια ,από την πολυετή σχέση μαζί του

 

Από: Γιώργος Γκόντζος ([email protected])— Με   εμφανή  την συγκίνηση στα λόγια και στην παρουσία  του ο Σπύρος Ντάκης , επί   δεκαετίες επιστήθιος φίλος και με κοινή κομματική πορεία με τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , μίλησε(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), για στιγμές , προσωπικές και πολιτικές του .

Ο “Παπουλικός” -από την διαχρονική στήριξη στον Κάρολο Παπούλια και την προσωπική σχέση μαζί του -Σπύρος Ντάκης  περιέγραψε , μεταξύ άλλων τις πρώτες συμμετοχές σε πολιτικές συγκεντρώσεις στο νομό Ιωαννίνων του Κ.Παπούλια , στην Ελεούσα και στην Κόνιτσα  και την σύνδεσή του  με   τους λαϊκούς ανθρώπους.

“Είπε  στη Αθήνα , στο ΠΑΣΟΚ ” θυμάται ο Σπύρος Ντάκης, ” εγώ στα Γιάννενα ξεκινάω με τον γκαραζέρη και τον χασάπη..”.

“Παρά το γεγονός” ,πρόσθεσε, “πως είμαστε μαζί  ποτέ δεν ήξερα που πηγαίνει “, και ανέφερε την χαρακτηριστική περίπτωση που τον Μάρτιο του  1987 ,στην Ελληνοτουρκική κρίση , τον συνόδεψε μέχρι το αεροδρόμιο Ελευσίνας , και την άλλη μέρα έμαθε από τις ειδήσεις ότι είχε μεταβεί  στην Σόφια , με εντολή  του  Αντρέα Παπανδρέου για συζήτηση με τον Τ. Ζίφκωφ.

Σε  μια άλλη  ανάμνηση ο Σπύρος Ντάκης  περιέγραψε το σκηνικό   τον Δεκέμβριο του 2010 , μετά την ανακοίνωση από τον  τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή της πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια: “Στο σπίτι του ,το επόμενο πρωί κάποια στιγμή παρόντος και του κοινού φίλου μας του συγχωρεμένου του  Μήτσου Κεραμίδα, κάποια στιγμή μας έπιασε  το κλάμα και τους τρεις..”

Τέλος υπογράμμισε πως τον Κάρολο Παπούλια  τον χαρακτήριζε  “μεστότητα στην διπλωματία ,αποφασιστικότητα” και πρόσθεσε ότι  “πάλευε αυτό που ήθελε να το πετύχει..”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...