Πέμπτη , 21 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Ο Στέφανος Καρασάββας και η Βασιλική Γούσια στο Δ/Ρ: «Ενθουσιασμός στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας για νέες πρωτόγνωρες εμπειρίες»

Ο Στέφανος Καρασάββας και η Βασιλική Γούσια στο Δ/Ρ: «Ενθουσιασμός στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας για νέες πρωτόγνωρες εμπειρίες»

Σε συνέντευξή τους στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, η Βασιλική Γούσια, καθηγήτρια Οικονομικών στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας, και ο Στέφανος Καρασάββας, διευθυντής του ιδρύματος, μίλησαν για τις δύο νέες διακρίσεις του σχολείου, τη συμμετοχή -με συντονιστικό, μάλιστα, ρόλο- σε διευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη διαπίστευση Erasmus από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την επόμενη εξαετία, καθώς και τις πάμπολλες προοπτικές, που ανοίγονται σε μαθήτριες/μαθητές τους, μέσω αυτών των δράσεων.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Στρατηγικών Συμπράξεων Erasmus+ ΚΑ226 για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση η αίτηση, που υπέβαλε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας, με τίτλο «Educational Approaches to Strengthening Vocational Schools’ Readiness for Digital Learning».  Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας, το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο στην Ελλάδα, που εγκρίθηκε στο πρόγραμμα αυτό, διάρκειας δύο ετών, είναι ο συντονιστής της σύμπραξης, η οποία αποτελείται από άλλους 5 ευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη  Λιθουανία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ταξιδέψουν σε όλες τις χώρες του προγράμματος, θα συνεργαστούν, θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές, θα μεταφέρουν τεχνογνωσία, εμπειρίες, πρακτικές, και προτάσεις για ψηφιακές μεθόδους, εργαλεία και τεχνικές που αφορούν στην παροχή Διαδικτυακής Εκπαίδευσης, με στόχο την προαγωγή της μάθησης και της γνώσης. 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ απένειμε τη Διαπίστευση Erasmus στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας, προκειμένου να έχει απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της βασικής δράσης 1 του μελλοντικού προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.  H Διαπίστευση Erasmus ισχύει από την 1η Μαρτίου 2021 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2027, γεγονός που σημαίνει ότι στην περίοδο αυτή το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει νέα και δημιουργικά προγράμματα Erasmus, καθώς και να αναπτύξει τη δυναμική και την ευρωπαϊκή του προοπτική, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης, που έχει τεθεί και υλοποιείται από το 2016.

Στόχος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κόνιτσας είναι η διεθνοποίηση του οργανισμού, η υιοθέτηση διεθνών και ευρωπαϊκών προτύπων στην επαγγελματική και εκπαιδευτική πραγματικότητα, η ανάπτυξη γλωσσικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων, η εμφύσηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και -τέλος- η δημιουργία ενός σχολείου πιο δημιουργικού και ελκυστικού, ενός σχολείου που θα φέρει ξανά τους μαθητές, ενεργούς στα θρανία.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...