Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ (ΣΦΙΓ) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ (ΣΦΙΓ) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Ανακοίνωση στήριξης στην επικουρική γαστρεντερολόγο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα εξέδωσε ο ΣΦΙΓ, στην οποία σημειώνονται τα εξής:

«Στις 6/4/21 ο διοικητής του Γ.Ν. Χατζηκώστα υλοποίησε τελικά την απειλή του απολύοντας την επικουρική γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου. Είναι η δεύτερη επιλεκτική, εκδικητική απόλυση επικουρικού γιατρού, με παραβίαση της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης της ίδιας της κυβέρνησης, που προβλέπει παράταση θητείας όλων των επικουρικών γιατρών ως 31/10/21.

Όπως και στην περίπτωση του πρόεδρου του σωματείου εργαζόμενων στον «Άγιο Σάββα», Κώστα Καταραχιά, έτσι και εδώ η απόλυση ήταν καθαρά εκδικητική, γιατί η επικουρική γιατρός «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και διεκδίκησε την επιστημονική της αξιοπρέπεια απαιτώντας τη λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος και στη συνέχεια απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας για άδειες ειδικού σκοπού, ως εργαζόμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, γονέα μονογονεϊκής οικογένειας.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας μεταξύ των υγειονομικών. Μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα, δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια σειρά διώξεων αγωνιζόμενων συνδικαλιστών υγειονομικών και σε εκδικητικές απολύσεις. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική, με θανάτους και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, ως αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να μην προχωρά στην άμεση κρατική ενίσχυση του ΕΣΥ και στην επίταξη, χωρίς αποζημιώσεις και «παζάρια», του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας. 

Ως Φοιτητικός Σύλλογος της Ιατρικής Σχολής, ως αυριανοί συνάδελφοι, στεκόμαστε στο πλευρό της επικουρικής γιατρού και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα της. Καλούμε, ενώνοντας τις φωνές μας με την ΟΕΝΓΕ και τα σωματεία, τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα την απαράδεκτη απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Χατζηκώστα.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...