Σάββατο , 27 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ό.Τσουμάνη-Η διαχείριση χρημάτων του δήμου είναι διαχείριση χρημάτων του λαού.Εμάς ο κόσμος δεν μας έστειλε για να ταυτιστούμε με την δημοτική αρχή,αλλά να διεκδικήσουμε

Ό.Τσουμάνη-Η διαχείριση χρημάτων του δήμου είναι διαχείριση χρημάτων του λαού.Εμάς ο κόσμος δεν μας έστειλε για να ταυτιστούμε με την δημοτική αρχή,αλλά να διεκδικήσουμε

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-«Δεν είναι  μόνο το   θέμα  του κόστους, είναι και το   θέμα  της   ασφάλειας.Εμείς είμαστε οι πρώτοι  που διεκδικήσαμε από  την δημοτική  αρχή  στον δήμο Ιωαννιτών να γίνουν δωρεάν test τακτικά  και περιοδικά και ιδίως στους κλειστούς  και στεγασμένους χώρους των υπηρεσιών  ,όπου αντικειμενικά είναι  μεγαλύτερος ο συγχρωτισμός».Αυτά υπογράμμισε  η Όλυ Τσουμάνη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ,σε συνέντευξή  της(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο αναλύοντας σχετική ερώτηση  της παράταξης  για το κόστος των test COVID στον δήμο Ιωαννιτών.

Στην ερώτηση υπογραμμίζονταν τα εξής:  «Λάβαμε  γνώση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής της δημοσίευσης των δύο αποφάσεων Δημάρχου με τις οποίες η λήψη ενός δείγματος και ο εργαστηριακός έλεγχος για την ανίχνευση του ιού στοίχισε στο Δήμο μας 95€ σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ενώ με επόμενη απόφαση δημάρχου η ίδια εργασία στοίχισε  37,98€ σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην οποία συμμετείχαν 11 διαγωνιζόμενοι.

Ουσιαστικά στην πρώτη περίπτωση έγινε απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με κόστος 250% μεγαλύτερο από τη δεύτερη περίπτωση.

Αν είναι κάτι που καθιστά ακόμα πιο ανησυχητική αυτή την κατάσταση είναι ότι το ίδιο εργαστήριο που ανέλαβε να κάνει τη λήψη και τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων για 95€/δείγμα, όταν συμμετείχε στη δεύτερη διαδικασία έδωσε τιμή προσφοράς 75€/δείγμα.

Επειδή ο χώρος των εργαστηριακών ελέγχων δυστυχώς κινείται με τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται υλικά και μέθοδοι υψηλής ακρίβειας στην ανίχνευση αλλά και υλικά και μέθοδοι χαμηλότερων προδιαγραφών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αποτελέσματα.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε την επείγουσα, την πραγματική,  ανάγκη να γίνονται τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου μας, πράγμα που αποτελεί και δικό μας αίτημα.

Με δεδομένο όμως  ότι η διαχείριση των χρημάτων του Δήμου είναι στην πράξη διαχείριση χρημάτων που έχουν υφαρπαχτεί από τα λαϊκά στρώματα μέσω της φορολογίας, δηλαδή είναι χρήματα του λαού αυτά που καλείστε να διαχειριστείτε σας καλούμε να μας δώσετε αντίγραφα:

1. Της μελέτης από την οποία προέκυψε η τιμή των 95€ ανά δείγμα.

2. Των πιστοποιήσεων και των προδιαγραφών των μεθόδων που ακολουθούνται στα τεστ των δύο εργαστήριων, τέτοια που να αποδεικνύουν ότι η διαφορά του 250% δεν είναι σε βάρος της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.

3. Συνοπτική έκθεση των διαδικασιών που ακολουθήσατε ώστε να καταλήξετε στην τιμή των 95€/δείγμα  στην απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, τη στιγμή που η εταιρία έδωσε τιμή προσφοράς 75€/δείγμα στη δεύτερη ανάθεση.»

Για  την επιστολή  των 26 πολιτών στην δημοτική αρχή  και τις δημοτικές παρατάξεις  σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Μας  προβλημάτισε η ιδεολογική προέκταση  αυτής  της παρέμβασης…Εμάς ο  κόσμος δεν  μας έστειλε για να ταυτιστούμε  με την δημοτική αρχή ,αλλά για να διεκδικήσουμε αυτά που διεκδικούμε»

Η Όλυ Τσουμάνη γνωστοποίησε επίσης ότι η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε αίτημα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την πανδημία ,την πρόληψη , την προστασία των πολιτών και την στήριξη  και ενίσχυση  των επαγγελματιών  του δήμου

Δείτε Επίσης

Ν.Λιβιεράτος—Το ατομικό δικαίωμα υποκλίνεται στο συλλογικό δικαίωμα  της προστασίας της κοινωνίας

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-   «…Ουσιαστικά δεν έχουμε ένα φάρμακο για την πανδημία ..Τώρα κάτι  πάει ...