Κυριακή , 19 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Οχι” στην αναδιάρθρωση από τη Super League 1 !
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

“Οχι” στην αναδιάρθρωση από τη Super League 1 !

Από: Άγγελος Μπάρκας–

Μπλόκο” στην αναδιάρθρωση έβαλε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (26/7) η Super League 1, η οποία ψήφισε με 13 ναι και 1 όχι – λευκό ψήφισε η ΕΠΟ – ώστε να παραμείνουν δεκατέσσερις ομάδες και τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Super League επιθυμεί να παραμείνει το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα μορφή ενώ μόνο ο Πανιώνιος είπε ναι στην αναδιάρθρωση, αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης τερμάτισε στην τελευταία θέση και μόνο με την αναδιάρθρωση θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η διοργανώτρια αρχή κράτησε σκληρή στάση καθώς στην επίσημη ανακοίνωση της για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. της Λίγκας τη Δευτέρα (27/7) ξεκαθαρίζει με έντονο ύφος πως δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση που η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ πει τελικά “ναι” στην αναδιάρθρωση και δεν σεβαστεί την ομόφωνη απάντηση της διοργανώτριας αρχής.

Η σχετική ανακοίνωση της λίγκας αναφέρει:

“Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρo Δ.Σ. της Super League και θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, για την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.

Επελέγη η εταιρεία InStat ως ανάδοχος για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

Εγκρίθηκε η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την εταιρεία INTERWETTEN.

Επελέγη η εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, αγωνιστικών περιόδων 2020-21 και 2021-22″.

Μετά από την αντίδραση της πρώτης κατηγορίας, η ΕΠΟ ανέβαλε την συζήτηση γι αυτο το θέμα και δεν πήρε καμία απόφαση για την αναδιάρθρωση. Η απόφαση δεν θα αργήσει να έρθει αφού θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός των ομάδων για τη νέα περίοδο. Πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση αφού εάν παραμείνει η Super League με 14 ομάδες, η ΕΠΟ θα πρέπει να χωρέσει τις υπόλοιπες 34 σε μία ή δύο κατηγορίες.

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η “ΜΙΣΗ” ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Super League αφορά την επικύρωση της βαθμολογίας των playoffs και ομόφωνα σφραγίστηκε η κατάταξη για τις θέσεις 1-6.

Αντίθετα, πήρε παράταση η απόφαση για την επικύρωση της βαθμολογίας των playouts, αν και ήταν αντίθετοι οι Παναθηναϊκός και Βόλος. Ουσιαστικά μετατέθηκε για μετά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σχετικά με την αναδιάρθρωση.

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...