Τετάρτη , 15 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / «Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων εξετάζονται σε μαθήματα που δεν διδάσκονται στο σχολείο», καταγγέλλει ο Κώστας Μπάρκας
ӕƇԇӇ ӔǍ ϋόŋʼn`ԇӠՋǓ ͯӠԏՠՐ. ՃʼnS . ʙ͓ԁ͔ɍϓ ̐QʁӠӕщƁ( ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKINISSI)

«Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων εξετάζονται σε μαθήματα που δεν διδάσκονται στο σχολείο», καταγγέλλει ο Κώστας Μπάρκας

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας κατέθεσε προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την με Αριθμό Πρωτοκόλλου 15-27/01/2021 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, με την οποία επισημαίνεται ότι το Πανελλαδικά Εξεταζόμενο Ειδικό Μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων, αναφέροντας παράλληλα τα εξής:

«Η Υπουργός Παιδείας για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον στοιχειώδη σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο απλά ζητήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση στον χώρο της Παιδείας. Όπως αναδεικνύεται στην αναφορά που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το Πανελλαδικά Εξεταζόμενο Ειδικό Μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων, με αποτέλεσμα η ευθύνη για τη διδασκαλία του να μετακυλίεται για μια ακόμη φορά στους γονείς. Είναι μάλιστα παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι αποφασίστηκε το συγκεκριμένο μάθημα να αποτελεί μέρος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αρχόμενης από τον Φεβρουάριο, ενώ δεν διδάσκεται στο σχολείο!

Πέρα όμως από την εξέταση των μαθητών σε ένα καταργημένο μάθημα, τα προβλήματα για μαθητές και γονείς περιλαμβάνουν επίσης την αοριστία της ύλης, καθώς και την έλλειψη σχετικού συγγράμματος, γεγονός που αναγνωρίζει και ο Συνήγορος του Πολίτη με σχετική του απόφαση, ζητώντας από την πολιτεία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να πάψει η ανισοτιμία των όρων διδασκαλίας για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων.

Ταυτόχρονα, με την Επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, θα ήθελε έγκαιρη ενημέρωση για το αν η ύλη του μαθήματος της Α΄ Λυκείου περιλαμβάνεται στην πανελλαδικά εξεταστέα ύλη, με δεδομένο ότι το μάθημα έχει καταργηθεί. Επιπρόσθετα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών οι οποίες επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε μείωση της εξεταστέας ύλης στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», όπως συνέβη και στα υπόλοιπα μαθήματα.»

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...