Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ολοκληρώθηκε το 12ο συμπόσιο γλυπτικής, στο Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε το 12ο συμπόσιο γλυπτικής, στο Ελληνικό

Με την θεατρική παράσταση «Ο Γάμος» του Μιχάλη Σπέγγου, ολοκληρώθηκε το 12ο συμπόσιο γλυπτικής που διοργάνωσε ο γλύπτης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρος Παπαγιάννης στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ελληνικό Ιωαννίνων. Ο εικαστικός μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και χαρακτήρισε το φετινό Συμπόσιο επιτυχημένο. Όπως είπε, «είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε 7 νέα έργα γλυπτικής, εκ των οποίων τα 6 δικές μου ιδέες, που υλοποίησαν οι γλύπτες Σπύρος Λισγάρας, Ιορδάνης Ποιμενίδης και Fatos Shuli. Ένα από τα έργα είναι εκείνο του Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη, ο οποίος ήρθε από την Σπάρτη και φιλοτέχνησε τον “Ίκαρο”. Το Συμπόσιο, στο Ελληνικό, πλαισιώθηκε και ποιοτικές εκδηλώσεις,όπως με θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές με σημαντικότερη την συναυλια της Συμφωνικής Ορχήστρας νέων του Μανχάιμ της Γερμανίας με 90 μουσικούς». Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη.

Ο Θόδωρος Παπαγιάννης με το δικό του έργο, στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης και προστασίας για το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «”Το δέντρο που κλαίει”, είναι το δικό μου έργο. Είναι ένας κορμός δέντρου, που το έκοψαν και του πρόσθεσα 5 κεραμικές μάσκες, μία στο κάθε κλωνάρι. Οι μάσκες κλαίνε γιατί το δένδρο καταστράφηκε».

Το Ελληνικό Ιωαννίννων, έχει αναδειχθεί σε σημείο Πολιτισμού. Εκεί, ο γλύπτης έχει δημιουργήσει εικαστική διαδρομή μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, μέχρι την Ιερά Μονή Τσούκας, ενώ μετάτρεψε το παλιό πέτρινο σχολείο του χωριού σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...