Τρίτη , 16 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ομόφωνη στήριξη για την εξαγορά του «Αρχοντικού Παπακώστα» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Ομόφωνη στήριξη για την εξαγορά του «Αρχοντικού Παπακώστα» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Με τηλεδιάσκεψη, όπως συμβαίνει πανελλαδικά τους τελευταίους μήνες της υγειονομικής κρίσης, συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης και 3 έκτακτα.

Και σ’ αυτή την συνεδρίαση υπήρξε ομοφωνία για σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η εξαγορά του «Αρχοντικού Παπακώστα» και η συμπαράσταση στα αιτήματα των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ Άρτας.

Αναφορικά με το «Αρχοντικό Παπακώστα» και την εξαγορά του ακινήτου, το αίτημα έτυχε της καθολικής στήριξης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην τοποθέτησή του δήλωσε:

«Σήμερα είναι από τις πολλές φορές, που το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει ομόφωνα υποστηρίξει προτάσεις της Δημοτικής μας Αρχής για το συμφέρον της Άρτας. Η εξαγορά του «Αρχοντικού Παπακώστα» είναι μαχητή, καθώς μπροστά μας έχουμε μια ευκαιρία να το εντάξουμε στο Πράσινο Ταμείο ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να το αγοράσουμε με Δημοτικούς Πόρους».

Και συνέχισε, τονίζοντας: «Σε κάθε περίπτωση το Αρχοντικό Παπακώστα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι ένα διατηρητέο κτίριο με ιδιαίτερη αξία και σκοπός του Δήμου είναι η αγορά και αξιοποίησή του, κάτι που για εμάς ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση». 

Ομόφωνη στήριξη για αιτήματα υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ Άρτας

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν και άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τράμπας, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη,  ανέγνωσε στο Σώμα υπόμνημα των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Άρτας, που αφορούσε προβλήματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την πρόθεσή τους να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των υπάλληλων της Δ.Ο.Υ Άρτας, σε κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Δείτε Επίσης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χαρτί από βακτήρια δημιούργησαν επιστήμονες

Γράφει η Μαίρη Τζώρα Κατάφεραν να φτιάξουν χαρτί από βακτήρια. Αξιοποίησαν τη γνώση από το ...