Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ορατά τα αποτελέσματα της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος “ΙΡΙΔΑ” τονίζει ο Αντιδήμαρχος Γ. Λυκογιώργος

Ορατά τα αποτελέσματα της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος “ΙΡΙΔΑ” τονίζει ο Αντιδήμαρχος Γ. Λυκογιώργος

Από: Χάρης Δάφλος–

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της εφαρμογής και λειτουργίας από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων “ΙΡΙΔΑ”, εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Λυκογιώργος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” (Χάρης Δάφλος).

Ο κ. Λυκογιώργος πρόσθεσε ότι ήδη έχει επέλθει μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου, κατάργηση του συστήματος των 11 πρωτοκόλλων που είχε ο Δήμος και αντικατάσταση με ένα ενιαίο πρωτόκολλο, μειώνοντας εντυπωσιακά τη γραφειοκρατία, εξοικονόμηση του χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων, χρέωση των αιτημάτων των πολιτών στις αρμόδιες διευθύνσεις εντός 24 ωρών και τέλος ανάδειξη των δυσλειτουργικών διοικητικών διαδικασιών οι οποίες επί σειρά ετών ενίσχυαν την άσκοπη γραφειοκρατία.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Χ.Τσιλιώτης(Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου –Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων)- Η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου κατήγαγαν πραγματικά μία μεγάλη νίκη.Ανεπίτρεπτο το φαινόμενο των «αυτόκλητων «δικαστών» του πεζοδρομίου»

Από Γιώργος Γκόντζος (ggontzos@yahoo.gr)—  Νομικές  διαστάσεις, Συνταγματικές προσεγγίσεις και κοινωνικά φαινόμενα , με αφορμή την ...