Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Π.Κωλέτσιος(Πρόεδρος εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ηπείρου)- “Ο όρος “οδηγός ασθενοφόρου” δεν υφίσταται .Για να  μπορέσει κάποιος να δουλέψει στο ασθενοφόρο θα πρέπει να είναι διασώστης”

Π.Κωλέτσιος(Πρόεδρος εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ηπείρου)- “Ο όρος “οδηγός ασθενοφόρου” δεν υφίσταται .Για να  μπορέσει κάποιος να δουλέψει στο ασθενοφόρο θα πρέπει να είναι διασώστης”

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Ο όρος “οδηγός ασθενοφόρου” δεν υφίσταται .Για να  μπορέσει κάποιος να δουλέψει στο ασθενοφόρο θα πρέπει να είναι διασώστης”. Αυτά υπογράμμισε ο Πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Ηπείρου Περικλής Κωλέτσιος ,σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή τις  διαμαρτυρίες και  του σωματείου ΕΚΑΒ Ηπείρου στην απόφαση της κυβέρνησης για στελέχωση των ασθενοφόρων με προσωπικό της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

(Ηχητικό ΕΔΩ)

Ο Π.Κωλέτσιος (στην φωτογραφία σε κίτρινο κύκλο κατά την διάρκεια ενός περιστατικού)παρουσίασε αναλυτικά τις τυπικές αλλά και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την απόκτηση της ειδικότητας του διασώστη -ασθενοφόρου, δίνοντας έμφαση στην σωστή και έγκαιρη παρέμβαση σε επείγοντα  περιστατικά η οποία είναι καθοριστική για τους ασθενείς.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ασθενοφόρα (“ένα ασθενοφόρο για όλη την Λευκάδα,δύο για την Άρτα”,τόνισε όσον αφορά την στελέχωση στο προσωπικό “χρειαζόμαστε σίγουρα ενισχύσεις”  και πρόσθεσε ότι “πρέπει να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας με διασώστες ώστε να υπάρχει λιγότερη δουλειά στις Κεντρικές Υπηρεσίες”.

Δείτε Επίσης

Β. Νικολαΐδου -Κυριανίδου-Αυτό ακριβώς είναι “το αυγό του φιδιού”….Μια ορδή ατόμων που πραγματικά κραύγαζαν εναντίον μου ….. δεν μπορούσε καν να ακουστεί η φωνή μου….

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Είναι  τρομακτικό αυτό που συνέβη…Όλα ξεκίνησαν από μια ανακοινοποίηση ανάρτησης που ...