Κυριακή , 27 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Π.Μαρινάκης-(Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ)–Απαντήσεις για τον εμβολιασμό στο video της ΟΝΝΕΔ-“Εμβολιαζόμαστε με τον τρόπο που επιτάσσει η επιστήμη και κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας”.

Π.Μαρινάκης-(Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ)–Απαντήσεις για τον εμβολιασμό στο video της ΟΝΝΕΔ-“Εμβολιαζόμαστε με τον τρόπο που επιτάσσει η επιστήμη και κερδίζουμε πίσω τις ζωές μας”.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Μια  ακόμη  πρωτοβουλία  ,στα  πλαίσια της  συνολικής  καμπάνιας της  ΟΝΝΕΔ, για  τον εμβολιασμό , χαρακτήρισε ο Πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ, Παύλος  Μαρινάκης ,σε  συνέντευξη(Ηχητικό ΕΔΩ)  στην εκπομπή  «ό,τι  πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων το video της Οργάνωσης στο οποίο  τρεις νέοι επιστήμονες  απαντούν  σε ερωτήσεις που υπάρχουν  ευρύτερα ,προβάλλοντας την αναγκαιότητά  του και  την χρησιμότητά του.

Όπως ανέφερε  ,  «απαντούν σε  εύλογες απορίες,κάποιες πιο  τραβηγμένες,πάντως απορίες  που ακούμε  στα στέκια των  νέων ανθρώπων.»

Σημείωσε συνοπτικά  στοιχεία για  την ασφάλεια των εμβολίων αλλά  και   στοιχεία  σύμφωνα  με τα οποία, περισσότεροι από 95% θάνατοι   των τελευταίων  τεσσάρων  μηνών αφορούν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας  και περισσότεροι  (97%) αυτών που έχουν  διασωληνωθεί  στο  ίδιο  χρονικό  διάστημα  είναι  επίσης  ανεμβολίαστοι  και πρόσθεσε: «Το συμπέρασμα είναι ένα: Εμβολιαζόμαστε  με τον  τρόπο που επιτάσσει  η επιστήμη και  κερδίζουμε  πίσω  τις  ζωές μας»

Απαντώντας  σε ερωτήσεις  τόνισε ότι «ως  κυβέρνηση και  στελέχη, βγάζουμε  ένα  ενιαίο μήνυμα υπέρ  της  ασφάλειας και  της  αναγκαιότητας  του εμβολιασμού» και αναφέρθηκε σε «μια  υποδειγματική  καμπάνια η οποία  βασίζεται  στην ενημέρωση,στην πληροφορία και την επιστημονική  γνώση»

Ο Πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ , διατύπωσε και  τις  ακόλουθες  απόψεις:

«Από ένα  σημείο και μετά,θα  μου επιτρέψετε ,όταν  έχεις  τόσο ξεκάθαρα  στοιχεία , τα  οποία  τα παρουσιάζουν  οι αρμόδιοι  υπουργοί ,ο πρωθυπουργός  αλλά και άνθρωποι οι  οποίοι  είναι της  επιστήμης,συγκεκριμένοι, τόσο  ξεκάθαρα,τόσο   συντριπτικά,από ένα σημείο  και ύστερα  έρχεται  και η ατομική  ευθύνη.Και για μένα είναι  πάρα πολύ σημαντικές  οι κινήσεις  του πρωθυπουργού,πρωτοφανείς  για την  Ευρώπη,θα έπρεπε να  μην είναι  πρωτοφανείς  για  την Ευρώπη ,αλλά τουλάχιστον δίνουμε το παράδειγμα  αυτή τη  φορά   και  δεν  είμαστε  οι  ουραγοί της Ευρώπης ,ως προς τις κυρώσεις,που για μένα δεν  είναι  βασικά κυρώσεις,είναι η δικαιοσύνη ως προς τα  μέτρα τα οποία σταδιακά πρέπει να αφορούν μόνο  μη εμβολιασμένους.Αυτό νομίζω πρέπει  να συνεχιστεί ,οι  αναμβολίαστοι  κάνουν μία επιλογή,πάνω από όλα κακή  για  τον εαυτό τους,όμως πρέπει να αποδεχτούν  τις συνέπειες.Δεν  μπορεί  ο  εμβολιασμένος  να υφίσταται  τα ίδια  μέτρα  με τον ανεμβολίαστο,όχι  για κάποιο τιμωρητικό  λόγο, αλλά  πολύ απλά γιατί επέλεξε  να σώσει  την ζωή  του και  δικαιούται ένα   ασφαλές περιβάλλον όταν βγαίνει έξω όταν πηγαίνει στο σινεμά,στο θέατρο  στο γήπεδο.Πολύ σωστές  λοιπόν και  καίριες ήταν για  μένα οι αποφάσεις  του Πρωθυπουργού και  βέβαια κεφαλαιώδους σημασίας ήταν  οι κινήσεις όπως αυτές  για τους  υγειονομικούς.»

Τέλος  μίλησε  για  την πρόταση της ΟΝΝΕΔ προς τους επικεφαλής  των άλλες πολιτικών νεολαιών των κομμάτων του Κοινοβουλίου  για  μια κοινή πρωτοβουλία υπέρ  της  ασφάλειας και της  αποτελεσματικότητας  των εμβολίων , «άνευ προφανώς πολιτικού αφηγήματος»,όπως  διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτηση,και  είπε:  «Δέχτηκα  ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις ,οι οποίες ,πλην του κόμματος του Βελόπουλου που ήταν ξεκάθαρα αρνητικές ,όλες  οι  υπόλοιπες εύρισκαν δικαιολογίες για  να  μην βγει αυτή η κοινή ανακοίνωση.Ο καθένας κρίνεται  για  τις αποφάσεις  του»

Οι  τρείς νέοι επιστήμονες που απαντούν  σε ερωτήσεις  νέων ,στο  βίντεο της ΟΝΝΕΔ  είναι:

Η Μαρία Τσιρίβα, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος που εργάζεται στο εμβολιαστικό Κέντρο του ΓΝΑ Αλεξάνδρα, η Βένια Παπαθανασίου, Ιατρός-Γαστρεντερολόγος του ΓΝΑ Αλεξάνδρα που έχει εργαστεί σε κλινική Covid-19 και ο Απόστολος Καραγιαννίδης, Χημικός MSc., Υποψήφιος Διδάκτορας του εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, ΕΚΠΑ.

Ορισμένα  σημεία από τις απαντήσεις των νέων επιστημόνων:

==Κανείς δεν είναι άτρωτος, ούτε ξέρει πως θα επηρεάσει τον οργανισμό του ο κορωνοϊός μελλοντικά.

==Ακόμα κι αν τώρα θεωρούμε ότι δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα πρέπει να προλάβουμε τις παρενέργειες του ιού. Και ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε είναι το εμβόλια.

==Ακόμη κι αν δεν κινδυνεύεις ο ίδιος, είναι πολύ πιθανό να μεταδώσεις τον ιό σε κάποιον που θα κινδυνεύσει. Πρέπει με όπλο μας το εμβόλιο να σπάσουμε την αλυσίδα της πανδημίας.

==Οι παρενέργειες του εμβολίου όπως ο πυρετός ή ο πόνος είναι παροδικές και ελάχιστες σε σχέση με αυτές που μπορεί να δημιουργηθούν από τη νόσηση. Η θρόμβωση λ.χ. είναι πολλές φορές πιο συχνή με τη νόσηση από ότι με το εμβόλιο.

== Δυστυχώς πάνω από 9 στους 10 ανθρώπους οι οποίοι νοσηλεύθηκαν, διασωληνώθηκαν ή πουέχασαν τη μάχη με τον ιό τους τελευταίους μήνες ήταν ανεμβολίαστοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

== Τα αντισώματα της νόσησης φθίνουν με το χρόνο. Γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι.

== Ουσιαστικά την πανδημία την «τρέχουν» οι νέοι και οι ανεμβολίαστοι. Όσο αυτοί δεν εμβολιάζονται, τόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τις μεταλλάξεις να κυριαρχούν όπως γίνεται τώρα.

==Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η γονιμότητα μιας γυναίκας επηρεάζεται από τα εμβόλια, απεναντίας πλέον συνίσταται ο εμβολιασμός και για όλες τις εγκύους.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...