Πέμπτη , 29 Ιουλίου 2021
Αρχική / Επικαιρότητα / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ “ΠΡΩΤΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Επισήμανση του καθηγητή Παύλου Κασσωμένου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ “ΠΡΩΤΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Επισήμανση του καθηγητή Παύλου Κασσωμένου.

Από: Χάρης Δάφλος–

Για το θέμα της θλιβερής πανελλήνιας πρωτιάς στην αιθαλομίχλη, στην περιοχή μας, μίλησε ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παύλος Κασσωμένος στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”(Χάρης Δάφλος).

Ο κ. Κασσωμένος αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν την υπέρβαση έως και τον τριπλασιασμό του επιτρεπτού ημερήσιου μέσου όρου μικρογραμμαρίων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, στους οικονομικούς, κλιματικούς παράγοντες που ωθούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να στρέφονται σε πηγές θέρμανσης που επιβαρύνουν το περιβάλλον και προκαλούν προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Ακόμη συνέστησε στις ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου (χρόνια πάσχοντες) να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εάν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, ακόμη και την άθληση ημέρες και ώρες κυρίως από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, οπότε και καταγράφονται πολύ υψηλές τιμές, ενώ ταυτόχρονα προέκρινε την θέρμανση μέσω του πετρελαίου, αρκεί όπως είπε, η Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, να γίνει προσιτή για τους καταναλωτές.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Λ.Ζαούσης(Αρχιτέκτονας)—Ο μέσος όρος των φοιτητών είναι και ο μέσος όρος του μετέπειτα επαγγελματία.

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Επίκαιρες προσεγγίσεις για θέματα  που αφορούν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  σε σχέση ...