Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το Σάββατο 8 Αυγούστου στον Ναό του Νεομάρτυρας Αγίου Γεωργίου στην …Αιτωλοακαρνανία!

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το Σάββατο 8 Αυγούστου στον Ναό του Νεομάρτυρας Αγίου Γεωργίου στην …Αιτωλοακαρνανία!

Από: Χάρης Δάφλος–

Το Σάββατο 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων Θεία Λειτουργία, στο Αργυρό Πηγάδι της ορεινής Τριχωνίδας, στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Αυτό που ακούγεται ως παράδοξο και απίθανο συμβαίνει κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο πριν τον Δεκαπενταύγουστο και αποτελεί πόλο έλξης για τος πιστούς της ευρύτερης Τριχωνίδας.

Το πώς και γιατί υπάρχει Ναός του Νεομάρτυρος που πρέπει να είναι ο πρώτος που χτίστηκε μετά το Μαρτύριό του, μας εξηγεί ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος, ταμίας των απανταχού Αργυροπηγαδιτών ο οποίος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στη εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” (Χάρης Δάφλος).

Ακούστε το ηχητικό εδώ καθώς και το βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε Επίσης

Μ.Κεφάλα-Το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι άσυλο ιδεών και όχι ανομίας –Οι παρεμβάσεις της για τον θεσμό του «ανταμώματος των Σαρακατσαναίων» και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο τελωνείο της Κακαβιάς.

Από: Γιώργος  Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— «Νομίζω  ότι είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράσει μια διαφορετική   άποψη ...