Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Παράσταση διαμαρτυρίας η Ταξική Ενότητας Ιωαννίνων στην Επιθεώρηση Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας η Ταξική Ενότητας Ιωαννίνων στην Επιθεώρηση Εργασίας

Κατόπιν παράστασης διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας κατά τη χθεσινή ημέρα, η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τρίτη, 15/12/20, η Ταξική Ενότητα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Γιάννενα. Μέλη, ενώ αντίκρισαν την… κλειδωμένη πόρτα του γραφείου με πρόσχημα τον Covid, κάλεσαν τον υπεύθυνο Επιθεωρητή και κατέθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία του Σώματος ως προς το Δώρο Χριστουγέννων και άλλα εργατικά ζητήματα. Οι απαντήσεις που πήραμε, για άλλη μια φορά, είναι πως οι εργατικές διαφορές έχουν πάρει αναβολή στο αόριστο χρόνο μετά το lockdown. Στην ουσία συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που είτε μένουν απλήρωτοι, είτε δε θα τους καταβληθεί ο 13ος μισθός, είτε θέλουν να καταγγείλουν την αρπαγή του επιδόματος αναστολής εργασίας από την εργοδοσία (συχνό φαινόμενο), θα μείνουν απλά στην συμπλήρωση δηλώσεων.

Δε θα κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα! Είναι απαράδεκτο, την στιγμή που το Δώρο Χριστουγέννων κατακρεουργείται για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή και, στην καλύτερη περίπτωση, θα λάβουν ένα μόνο μέρος του «13ου μισθού» που αντιστοιχεί στο κράτος -έως 69 ευρώ ανά μήνα αναστολής, με εξαίρεση τον Νοέμβριο που φτάνει ως τα 100 ευρώ- οι τριμερείς διαδικασίες να μένουν στον πάγο. Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την καταστροφική αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν καταρρέει μόνο το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και το βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Θα μας βρουν απέναντί τους!

Στηρίζουμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που διεκδικεί τα δικαιώματά του/της. Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία!»

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...