Παρασκευή , 1 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Paris Με τη συμμετοχή αθλητών από 36 χώρες και από τις 5 ηπείρους, έκλεισαν οι εγγραφές του 11ου Zagori Mountain Running!

Paris Με τη συμμετοχή αθλητών από 36 χώρες και από τις 5 ηπείρους, έκλεισαν οι εγγραφές του 11ου Zagori Mountain Running!

Με τη συμμετοχή αθλητών από 36 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, θα διεξαχθεί από τις 22-24 Ιουλίου 2022 στο Τσεπέλοβο, το 11ο Zagori Mountain Running, η κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Το σύστημα εγγραφών έκλεισε και πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία, για να υποδεχτούμε τους αθλητές και αθλούμενους, οι οποίοι θα λάβουν μέρος και στους 4 αγώνες .

Η δυναμική που καταγράφει κι αυτή τη χρονιά το “Zagori Mountain Running”, ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και η διοργάνωση με χαρά θα υποδεχτεί τους αθλητές, οι οποίοι θα τρέξουν και θα απολαύσουν την ομορφιά που προσφέρει η χαράδρα του Βίκου, τα εντυπωσιακά μονοπάτια της Τύμφης, ο Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα νερά του και τα γραφικά Ζαγοροχώρια.

Τόσο στον TeRA 80km, όσο και στον Marathon 44+, δύο ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της διοργάνωσης, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αθλητών που θα τρέξουν στους αγώνες Half Marathon 21km και Entry Race 10km.

Φέτος, επιστρέφουν στην εκκίνηση και οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τρέχοντας στον παιδικό αγώνα «ZAGORAKI», ενώ οι μικρότεροι explorers, θα έχουν την ευκαιρία να αναρριχηθούν με ασφάλεια στον μοναδικό τοίχο αναρρίχησης της “The North Face”.

Από την πλευρά της η Διοργάνωση, θα φροντίσει ώστε οι αθλητές που θα λάβουν μέρος, να αγωνιστούν στις πιο κατάλληλες συνθήκες και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σε έναν τόπο που μπορεί και αξίζει να είναι προορισμός για το ορεινό τρέξιμο! Η βασική προτεραιότητα της Οργανωτικής Επιτροπής είναι, οι αγώνες του «Zagori Mountain Running», να συμβάλλουν στην τουριστική προβολή της περιοχής και το Ζαγόρι να καταξιωθεί ως προορισμός για Έλληνες και ξένους αθλητές, αθλούμενους αλλά κι επισκέπτες οι οποίοι θα γνωρίσουν μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας, με μοναδικό φυσικό περιβάλλον και αυθεντική φιλοξενία. Αναγνωρίζοντας την συμβολή των αγώνων στην προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση και την συμμετοχή της στην καθιέρωση του Ζαγορίου ως προορισμού διακοπών για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων αθλημάτων.

Το 11ο «Zagori Mountain Running» για ακόμη μία χρονιά, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, στοχεύει στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας της χλωρίδας και πανίδας της Τύμφης, ενώ συντηρώντας τα μονοπάτια συνολικού μήκους 155kmσυμβάλλει στην περαιτέρω οικοτουριστική και πολιτισμική ανάδειξη του Ζαγορίου.

Μετράμε αντίστροφα και σας περιμένουμε στο Τσεπέλοβο από 22-24 Ιουλίου, σε ένα μοναδικό τριήμερο με αγωνιστικό ενδιαφέρον, διασκέδαση και χαρά!

Δείτε Επίσης

Ο ΟΣΕ έθεσε σε αργία τον σταθμάρχη Λάρισας και τον προϊστάμενό του

Σε αργία τέθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη βραδιά της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων ...