Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Πιστοποιούνται 40 παιδικές χαρές του Δήμου Ιωαννιτών

Πιστοποιούνται 40 παιδικές χαρές του Δήμου Ιωαννιτών

Πλήρως ανακατασκευασμένες και πιστοποιημένες θα παραδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα 40 παιδικές χαρές στο Δήμο Ιωαννιτών.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται σε 25 παιδικές χαρές -που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ήδη για 17 από αυτές έχουν αποσταλεί οι φάκελοι για την πιστοποίηση στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Πέρα από τις παιδικές χαρές που αναβαθμίζονται μέσω του «Φιλόδημου», ο Δήμος Ιωαννιτών ανακατασκευάζει με ίδιους πόρους άλλες 15 σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες επίσης θα πιστοποιηθούν.

Έτσι, πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για 40 συνολικά παιδικές χαρές σε όλη την έκταση του Δήμου.

Παράλληλα, με χρηματοδότηση από το Κληροδότημα Κατσάρη, θα ξεκινήσει η πλήρης ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο ομώνυμο πάρκο, μίας από αυτές που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό παιδιών, κυρίως κατά την θερινή περίοδο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο Δήμος κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε οι παιδικές χαρές να αποδοθούν στους χρήστες τους, δηλαδή στα παιδιά μας, σε άριστη κατάσταση.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και ολοκληρώνεται η πιστοποίηση για 40 παιδικές χαρές. Οι παιδικές χαρές είναι ένας ζωντανός χώρος και θα πρέπει όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες να τις διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι στην έκκληση αυτή θα ανταποκριθούν όλοι και θα διαφυλάξουμε τους χώρους αυτούς από βανδαλισμούς και καταστροφές», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Δείτε Επίσης

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιωαννιτών

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί από σήμερα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιωαννιτών μετά και ...