Σάββατο , 17 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Στο πλευρό των σπουδαστών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Στο πλευρό των σπουδαστών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και πανεπιστημίων, ψηφίζει νόμους, που απαξιώνουν όλο και περισσότερο τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας. Μετατρέπει όλο και περισσότερο την μόρφωση σε εμπόρευμα και εντείνει την καταστολή.

Ο νόμος 4763/21-12-2020, που ψήφισε η κυβέρνηση τον Δεκέμβρη του 2020, απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που, αντί για πτυχίο επιπέδου 4 (αντίστοιχο του Λυκείου), θα δίνουν στους σπουδαστές τίτλο σπουδών επιπέδου 3 (κάτι μεταξύ Γυμνασίου και Λυκείου δηλαδή, αντίστοιχο των παλιών ΣΕΚ).

Το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των σπουδαστών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα.

Ο κοινός αγώνας φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων θα καταργήσει αυτούς τους νόμους στην πράξη.»

Δείτε Επίσης

Κ.Καμπουράκης(Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου για το self test)–“Δεν είναι μόνο θέμα ατομικής απόφασης , αλλά είναι και μια συλλογική ευθύνη”.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Δεν είναι μόνο θέμα ατομικής απόφασης , αλλά είναι και μια συλλογική ευθύνη……Ακόμα ...