Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Πολυεπίπεδη η προσφορά και το κοινωνικό έργο των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου

«Πολυεπίπεδη η προσφορά και το κοινωνικό έργο των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, σχετικά με τη συνολική προσφορά των επιχειρήσεων στη Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:

«Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς και εύκολη χωρίς γνώση κριτική από το διαδίκτυο, για την προσφορά των Γιαννιώτικων επιχειρήσεων στον αθλητισμό, στην υγεία αλλά και στην κοινωνία.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το οποίο αριθμεί χιλιάδες μέλη-επιχειρήσεις, θεωρεί ότι πριν από οποιαδήποτε κριτική προς οπουδήποτε και από οποιονδήποτε, καλό θα ήταν οι κριτές του πληκτρολογίου, να ανατρέξουν και να αναζητήσουν την πραγματικότητα και το έργο της προσφοράς τους.

Οι Γιαννιώτικες επιχειρήσεις πολύ μεγάλες, μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές, έχουν να παρουσιάσουν πολυεπίπεδη προσφορά και κοινωνικό έργο.

Σε βάθος ετών έχουν προσφέρει οχήματα εθελοντικής αιμοδοσίας, χρηματοδοτήσει κλινικές των δυο νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων, έχουν προσφέρει στο σύστημα υγείας της ΠΕ Ιωαννίνων ΜΕΘ, καθώς και υγειονομικά υλικά, απαραίτητα για την χρήση τους την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Ένα μεγάλο πλήθος Γιαννιώτικων επιχειρήσεων έχουν συνδράμει οικονομικά αλλά και υλικά (συσσίτια) στο έργο των εκκλησιών, όχι μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και σε ολόκληρη της Περιφερειακή ενότητα.

Έχουν συνδράμει με κάθε τρόπο όπου τους ζητήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και στους δήμους αυτής.

Αποκορύφωμα είναι η χορηγία της μελέτης του φακέλου που εκπονεί το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποβολή του φακέλου στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO του ΖΑΓΟΡΙΟΥ.

Πλήθος είναι οι δράσεις και οι χορηγίες των επιχειρήσεων της ΠΕ Ιωαννίνων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων, σωματείων και κοινωνικών ομάδων.

Στο χώρο του αθλητισμού, σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία και  Events όλων των αθλημάτων  οι χορηγίες αριθμούν χιλιάδες ευρώ ενώ δεν είναι μικρή όλα τα χρόνια η βοήθεια που προσφέρουν σε αθλητικούς συλλόγους και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η βοήθεια στην αγαπημένη ομάδα όλων μας τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είναι τεραστίων διαστάσεων όχι μόνο με οικονομικές χορηγίες αλλά και με διαφημιστικά ταμπλό εκατοντάδων μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων της πόλης των Ιωαννίνων.

Όλα τα παραπάνω είναι ίσως μια μικρή αποτύπωση των όσων έχουν προσφέρει τα μέλη-επιχειρήσεις μας μέχρι σήμερα και βέβαια, πλήθος είναι οι χορηγίες κάθε είδους που δεν δημοσιεύονται από επιλογή των χορηγών επιχειρήσεων.

Οι Γιαννιώτικες επιχειρήσεις έδωσαν, δίνουν και είμαστε βέβαια ότι θα συνεχίζουν να προσφέρουν προς κάθε κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, ας είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς και ας μην τους στοχοποιούμε χωρίς γνώση  και  εύκολη κριτική που μας προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν το διαδίκτυο.

Τέλος το Επιμελητήριο Ιωαννίνων το επόμενο διάστημα θα αναλάβει αυτές τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να βρεθούν λύσεις που αφορούν προβλήματα στις χορηγίες αθλητών/τριών που αγωνίζονται σε υψηλού επιπέδου αθλητικά γεγονότα.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...