Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Η πρέσβης της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Η πρέσβης της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα Iveta Hricova όπου είχε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Πρόεδρο Δρ. Δημήτριο Δημητρίου για θέματα συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Η κα Iveta Hricova τόνισε ότι ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας και από κοινού και σε πολλά επίπεδα, οι δυο πλευρές μπορούν να υλοποιήσουν κοινές δράσεις για την στήριξη και συνεργασία των επιχειρήσεων.

Είναι, όπως σημείωσε, δυο περιοχές που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών αλλά με κατάλληλους τρόπους να υπάρξουν πιο διευρυμένες συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριος Δημητρίου από την πλευρά του, σημείωσε ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι να ανοίγει νέες αγορές και να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να οδηγηθούν σε νέα επαγγελματικά βήματα.

Ο στόχος του Επιμελητηρίου είναι να δημιουργεί συνθήκες εξωστρέφειας για όλους και πως τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι οι B2B συναντήσεις οι οποίες θα φέρουν την επιχειρηματικότητα πιο κοντά.

Ο κος Δημητρίου και η κα Hricova συμφώνησαν ότι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα διοργανωθούν συναντήσεις στα Ιωάννινα και στη Σλοβακία με τη συμμετοχή επιχειρηματιών για να επικαιροποιηθούν όλα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση τους.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Πρέσβης της Σλοβακίας για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας το οποίο είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού. Συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να συμμετέχει και η Σλοβακία στο Φεστιβάλ, για να παρουσιάσει και αυτή τα δικά της προϊόντα ενώ παράλληλα ενδιαφέρουσα ήταν και οι πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου για συνεργασία το τριήμερο του Φεστιβάλ με tour operators για την έλευση στην πόλη των Ιωαννίνων επισκεπτών από την Σλοβακία με στόχο να επισκεφτούν το φεστιβάλ,να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις γεύσεις της Ηπείρου καθώς και τις ομορφιές της Π.Ε Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Από την αρχή του έτους στειρώθηκαν 386 αδέσποτα

Ο Δήμος Ιωαννιτών με την αρμόδια υπηρεσία του και την ενεργό συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων ...