Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΠΡΕΒΕΖΑ- Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα “Χειμαδιά”

ΠΡΕΒΕΖΑ- Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα “Χειμαδιά”

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το 13ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στη Σαρακατσάνικη Στάνη της Πρέβεζας.Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων και τον Δήμο Πρέβεζας και περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας από την Αδελφότητα Σαρακατσαναίων της Αθήνας,αναφορά στο Σαρακατσάνικο κέντημα παρουσίαση των χορευτικών του Συλλόγου και παραδοσιακό γλέντι.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Κώστας Ακρίβης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας,ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης , εκπρόσωποι Συλλόγων από άλλες περιοχές της χώρας και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση συντόνισε η Τζένη Μπάρκα η οποία και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του Ανταμώματος, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Κάλλης στο καλωσόρισμα του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέλη του Συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έφυγαν από κοντά μας.
Επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Σύλλογο της Πρέβεζας είναι το 27ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο που θα διοργανωθεί στην πόλη μας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας στις 30 Σεπτεμβρίου, 01 και 02 Οκτωβρίου 2022.
Την πρώτη ημέρα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την Ελληνική Επανάσταση. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Ευθυμίου, ιστορικός και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Οι υπόλοιπες ημέρες είναι αφιερωμένες στη διεξαγωγή του συνεδρίου με στόχο τη εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία των Συλλόγων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...