Σάββατο , 24 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Προς δημοπράτηση η δημιουργία Κέντρου για το Παιδί στο πρώην κτήριο του Ασύλου Ανιάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών

Προς δημοπράτηση η δημιουργία Κέντρου για το Παιδί στο πρώην κτήριο του Ασύλου Ανιάτων από τον Δήμο Ιωαννιτών

Την δημοπράτηση του έργου δημιουργίας Κέντρου για το Παιδί ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στην καρδιά του αστικού ιστού, που αφενός θα αξιοποιήσει τις παλιές και εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του «Ασύλου Ανιάτων» και αφετέρου θα δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές υποδομές.

Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή και θα ικανοποιηθεί ένα αίτημα ετών των κατοίκων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος», με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη, στους χώρους του πρώην Ασύλου Ανιάτων θα κατασκευαστεί κτήριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους (αίθουσες – γραφεία) για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτήριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ, επιφάνειας 490 τ.μ., το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος, με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

«Με την απόφαση για τη δημοπράτηση του Κέντρου για το Παιδί ολοκληρώθηκε μία επίπονη διαδικασία για τον Δήμο και τις υπηρεσίες. Το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα και για την περιοχή, αλλά και για τα παιδιά με τα ειδικά χαρίσματα. Ένας χώρος, εγκαταλειμμένος και αποκομμένος από τη γειτονιά, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και θα γίνει ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος έργων, Γιώργος Αρλέτος.

Η Οικονομική Επιτροπή -κατά τη σημερινή της συνεδρίαση- προχώρησε στην ανάκληση αποφάσεων δημοπράτησης ορισμένων έργων και στην εκ νέου δημοπράτησή τους, καθώς δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας ως τις 31-12-2020.

Δείτε Επίσης

Ολοκλήρωση 2ης Φάσης του 100 Intelligent Cities Challenge

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία «Πρόκληση των 100 Έξυπνων Πόλεων» ...