Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023» για τα σχολεία

Πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023» για τα σχολεία

Σε χθεσινή παρέμβασή τού σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023», κ. Φίλιππος Ευαγγέλλου, ανέφερε τα εξής:

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε οφείλουμε ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συνδημοτών μας να είμαστε κοντά τους.

Κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί το σύνολο των συνδημοτών μας αυτή την περίοδο είναι η διαχείριση της διασποράς του κορωνοϊού και ειδικότερα η ψυχολογική στήριξη και υγειονομική ασφάλεια όλων μας.

Σε προέκταση των παραπάνω, το θέμα που απασχολεί τους συνδημότες μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων τόσο ως προς την υγειονομική ασφάλεια των εμπλεκομένων όταν γίνουν τα δια ζώσης μαθήματα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς/κηδεμόνες, σχολικές καθαρίστριες) όσο και η ισόρροπη συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή.

Τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα τα έχω επισημάνει ως Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023» σε 2 προηγούμενα συμβούλια, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις συνδράμοντας την κεντρική Διοίκηση διότι δεν πρέπει να μένουμε στατικοί και να τα περιμένουμε όλα από το κεντρικό κράτος.

Μέχρι σήμερα, παρότι είμαστε στο επίκεντρο της πανδημίας, η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις.

Μετά από έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον πλήθος συνδημοτών μας, επανέρχομαι προτείνοντας  δυο παραπάνω συγκεκριμένες δράσεις:

  1. Να προμηθευτούν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου μας τα λεγόμενα «γρήγορα» τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού  (rapid test) έτσι ώστε όταν λειτουργήσουν δια ζώσης οι σχολικές μονάδες να είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στους εμπλεκόμενους στις περιπτώσεις που προκύψουν κρούσματα και φυσικά να εξασφαλίσουμε, στο μέτρο του εφικτού, την «ψυχολογική» και υγειονομική ασφάλεια τους. Σας ενημερώνω ότι δεκάδες Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν προβεί σε ανάλογη δράση εδώ και αρκετές ημέρες ή και μήνες.
  2. Να συνεργαστούν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου μας με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών του Δήμου μας σε συσκευές (tablet, laptop) και σε mobile internet για να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση).

Σε αιτιάσεις της Δημοτικής Αρχής ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ανάγκες των μαθητών, σας ενημερώνω ότι μόλις πριν από μια εβδομάδα η ΠΕΔ Ηπείρου στηρίχτηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης (περίπου 10% ελλείψεις στην Π.Ε. Ιωαννίνων) και αποφάσισε την ενίσχυση των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή όφειλε να είχε συνδράμει από αρχές Σεπτεμβρίου.

Απαιτείται άμεσα η συνδρομή προς τους μαθητές.

Έστω και έναν μαθητή να βοηθήσουμε, ακόμη και σήμερα, θα είναι κέρδος για όλους μας!»

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...