Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Προβλέψεις για τεχνικά έργα -ιδιαίτερα στους οδικούς άξονες Ηπείρου- και για προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων και ανέργων από την Περιφέρεια

Προβλέψεις για τεχνικά έργα -ιδιαίτερα στους οδικούς άξονες Ηπείρου- και για προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων και ανέργων από την Περιφέρεια

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, τον Φεβρουάριο, ή το αργότερο τον Μάρτιο 2021, θα παραδοθεί το σύνολο των μελετών για το τμήμα του οδικού άξονα Κόμβος Καμπής – Γέφυρα Καλογήρου – Κόμβος Ζέφυρου.  Για την παράκαμψη Νικόπολης, η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι η απόφαση του Δικαστηρίου για τις τιμές απαλλοτρίωσης.

Για την οδική σύνδεση Ιωάννινα – Κακαβιά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλ. Καχριμάνης, ανέφερε ότι η μελέτη περιήλθε στην Περιφέρεια με απόφαση του Υπουργού Υποδομών στις 10 Ιουλίου 2020.  «Τότε ξεκινήσαμε και ετοιμαζόμαστε. Κάναμε πρόταση για την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης -μαζί με άλλα έργα- με εκτελεστή την Περιφέρεια Ηπείρου. Τα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα (Ιωάννινα – Κακαβιά, παραλιακός οδικός άξονας, γέφυρα Καμπής – Πρέβεζα) δεν τα έχουμε εμείς. Κάποιοι ρίχνουν έναν δεκαρίσιο και μετά αποχωρούν», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης απάντησε επίσης και για το ζήτημα που προέκυψε με την πτώση βράχων στην Επαρχιακή οδό Μονολίθι – Γέφυρα Πλάκας. «Ακούγαμε για 5 εκ. ευρώ που θα μας δινόταν, δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ», είπε, εξηγώντας ότι εκεί το καλοκαίρι έγιναν εργασίες για να ετοιμαστεί πλήρης μελέτη για το τι θα γίνει μέχρι τα Πράμαντα. Ενημέρωσε δε το Π.Σ. ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα, έγινε γνωστή η διάθεση 6,2 εκ. ευρώ εκ μέρους του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη βελτίωση του δρόμου Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας.

Σε άλλα επιμέρους ζητήματα ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε τα εξής: 

  • Για τα Αρδευτικά έργα, οι μελέτες εκσυγχρονισμού ελέγχονται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.
  • Για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας, χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά και, αν υλοποιηθεί το σχέδιο, θα πρόκειται για «μέγιστη επανάσταση».
  • Για το πρόγραμμα των πτυχιούχων ανέργων, θα ζητηθεί αύξηση του χρόνου εργασίας σε τρία από δύο έτη, που προβλέπεται σήμερα.
  • Για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι έγιναν διαδοχικές συζητήσεις με Κυβέρνηση και Ε.Ε. «Τρέχουμε για να βρούμε πιστώσεις», εξήγησε.
  • Για το φυσικό αέριο, σημείωσε πώς έχει δοθεί προτεραιότητα στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη -λόγω κατάργησης των σταθμών λιγνιτών- και μετά θα ακολουθήσουν οι άλλες περιοχές της χώρας.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...