Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ψήφισμα για την επιβολή περιοριστικών μέτρων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας

Ψήφισμα για την επιβολή περιοριστικών μέτρων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην τακτική του συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/02/2021), και κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο:

  1. Ζητά το σεβασμό και την προστασία των επαγγελματιών και των δημοτών, λόγω των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων COVID-19, που επιβλήθηκαν στο Δήμο, καθώς τα όσα λέγονται, γράφονται και ακούγονται για τον αριθμό των κρουσμάτων δε συνάδουν με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία αποστέλλονται εβδομαδιαία από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  2. Ζητά την πλήρη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου, προκειμένου και εκείνος με τις αρμόδιες υπηρεσίες να στρέψει την προσοχή του στις περιοχές όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, ώστε να συμβάλει στην αποφυγή της διασποράς.
  3. Ζητά την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά με το αναγκαίο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με την υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, να ενταχθεί στο δίκτυο των εμβολιαστικών κέντρων και να μπορεί να εξυπηρετεί περιστατικά COVID-19 βραχείας νοσηλείας.
  4. Ζητά τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στις έδρες των πέντε (5) Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Εν συνεχεία, δημοσιεύτηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το Δ.Σ. Ζίτσας:

«Ο Δήμος Ζίτσας και οι πολίτες του ένα χρόνο τώρα συμμετέχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας COVID-19, εφαρμόζοντας ρητά τις συστάσεις και τα μέτρα που ανακοινώνονται. Εκτιμούμε πως η στιγμή, που ο εφιάλτης της πανδημίας θα τελειώσει, πλησιάζει, αρκεί όλοι μας να εφαρμόσουμε τη ρήση του Ιπποκράτη «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Καλούμε λοιπόν όλους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Με την ατομική μας ευθύνη ας συμβάλουμε όλοι στη συλλογική προσπάθεια για να βγούμε όσο γίνεται πιο σύντομα από το σκοτεινό τούνελ της πανδημίας. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΖΙΤΣΑΣ,

ΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...