Παρασκευή , 13 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Ρ.Δαλιανούδη-Προσεγγίσεις στο φαινόμενο της ελληνικής μετανάστευσης.Εκδήλωση “ΞΕΝΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8 μμ., στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, στον χώρο της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος».

Ρ.Δαλιανούδη-Προσεγγίσεις στο φαινόμενο της ελληνικής μετανάστευσης.Εκδήλωση “ΞΕΝΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8 μμ., στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, στον χώρο της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος».

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Στοιχεία και προσεγγίσεις για το φαινόμενο της ξενιτιάς ,ανέδειξε η εθνομουσικολόγος και Πανεπιστημιακός Ρενάτα Δαλιανούδη σε συνέντευξή της(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ,με αφορμή την εκδήλωση”ΞΕΝΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8 μμ., στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, στον χώρο της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος».

Η Ρ.Δαλιανούδη κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση και υπεύθυνη επιστημονικής επιμ΄έλειας της εκδήλωσης ,παρουσίασε στην εκπομπή το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έχει εθνογραφικό, ιστορικό και μουσικό περιεχόμενο.

Στο α’ μέρος ζωντανεύουν μαρτυρίες Λελοβιτών μεταναστών για τις συνθήκες μετανάστευσής τους μεταπολεμικά και τις δυσκολίες στη νέα τους πατρίδα. Οι μαρτυρίες είναι πλαισιωμένες με λαϊκά τραγούδια από τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70, σε σπάνιες εκτελέσεις, δίνοντας το στίγμα της εποχής. Παρουσίαση δισκογραφικού υλικού: Γιώργος Γκόντζος, Δημοσιογράφος.Ευγενική συμμετοχή ως βιωματικός μάρτυρας απόδημου ελληνισμού: Σάββας Σιάτρας, Ηπειρώτης τραγουδιστής

Στο β’ μέρος θα ακουστεί ζωντανή μουσική με θεματικά τραγούδια της εποχής. Μουσικοί: Τάσος Ζιάκας (μπουζούκι) Πέτρος Τσολάκης (κιθάρα) Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου (τραγούδι) Γιώργος Δημόπουλος (τραγούδι)

Δείτε Επίσης

Γ.ΖΑΨΑΣ: Δήλωση για πειθαρχική δίωξη μελών της Οικονομικής Επιτροπής

Παρέλαβα σήμερα το επίσημο έγγραφο πειθαρχικής δίωξης μου και παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (άρθρο 234 ...