Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ.ΠΑΙΚΑΣ: Απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα στους συνδημότες μας που θέλουν να παλέψουν μαζί μας για να αλλάξουμε τον Δήμο

Σ.ΠΑΙΚΑΣ: Απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα στους συνδημότες μας που θέλουν να παλέψουν μαζί μας για να αλλάξουμε τον Δήμο

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα (παλαιό Δημαρχείο),  σε συνέντευξη τύπου που  παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας  Σπύρος Πάικας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση  της ιδρυτικής διακήρυξης και του ονόματος της νέας δημοτικής παράταξης του Δήμου Ζίτσας. Αναλυτικά ο κ. Πάικας, ανέφερε τα εξής:

“- Ευχαριστίες στα μέλη της Γραμματείας (συνολικά και στον καθένα ξεχωριστά) για την δουλειά αυτών των 2 μηνών κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι.

– Ευχαριστίες στους συνδημότες που συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης.

– Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μιλήσαμε με πολλούς, πείσαμε αρκετούς και συνεχίζουμε με ταπεινότητα χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια τις επαφές μας με τους συνδημότες με στόχο την περαιτέρω στελέχωση και εξέλιξη της παράταξής μας.

– Όπως προκύπτει από τους δημότες που συνυπογράφουν την ιδρυτική μας διακήρυξη η παράταξή μας είναι στην πράξη πολυσυλλεκτική και κυρίως ανανεωμένη και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά.

– Και σε αυτούς τους άξονες θα συνεχίσουμε τις επαφές μας για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας. Χωρίς να βάζουμε ταμπέλες, με κριτήριο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανανέωση και την διάθεση για προσφορά στον τόπο. Με οδηγό μας την διαφάνεια, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη στις αποφάσεις μας και στον τρόπο δράσης μας.

– Προτάσσοντας την διαφορά μας από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Που έχει να κάνει με την ενεργό συμμετοχή του δημότη, με διαφάνεια και δικαιοσύνη σε όλες μας τις ενέργειες και δράσεις και την βαθιά μας πεποίθηση ότι ο τόπος μας χρειάζεται άμεσα αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης που υπηρετεί η δημοτική αρχή Πλιάκου περνώντας από τον αποσπασματικό και μονοδιάστατο τρόπο διοίκησης σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας στο σύνολό του.

– Η παράταξή μας είναι αυτή που μέρα με τη μέρα κατοχυρώνεται στη συνείδηση των πολιτών του Δήμου Ζίτσας ότι αποτελεί την αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση απέναντι σε μια κουρασμένη διοίκηση που έχει απομακρυνθεί από τα σοβαρά ζητήματα του τόπου παραμένοντας εγκλωβισμένη σε μια διαχειριστική και μόνο προσέγγιση, στη λογική του σήμερα, χωρίς κανέναν προγραμματισμό για το μέλλον.

– Από σήμερα η παράταξή μας έχει επίσημη έκφραση και φωνή. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ζίτσας με καθαρό λόγο, με δυναμισμό και με πρόταση για ένα άλλο μοντέλο διοίκησης που αρμόζει σε έναν σύγχρονο Δήμο.

– Απευθύνω λοιπόν ανοιχτό κάλεσμα και προσκλητήριο στους συνδημότες μας που θέλουν να παλέψουν μαζί μας για να αλλάξουμε τον Δήμο μας, στους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, που ασπάζονται τη δημοκρατική λειτουργία των παρατάξεων, που θέλουν τη λογοδοσία των παρατάξεων, που επιδιώκουν και επιζητούν τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς, που πιστεύουν πραγματικά στην ανανέωση, να έρθουν κοντά μας και να γίνουν αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή.

Γιατί ο τόπος μας και οι άνθρωποί του δεν δικαιούνται απλά κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνουν και εισπράττουν σήμερα αλλά το καλύτερο, σε ποιότητα ζωής, σε παροχή υπηρεσιών, σε κοινωνικές δομές, στην κατάσταση των σχολικών δομών, στην απασχόληση, στις νέες τεχνολογίες, στον πολιτισμό και αθλητισμό. ”

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...