Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ.Πάικας- Το “αντάρτικο” ας αναζητηθεί αλλού…Τον δήμο Ζίτσας διοικεί μια κουρασμένη δημοτική αρχή, πρόθεσή μας να φέρουμε έναν άλλο αέρα.

Σ.Πάικας- Το “αντάρτικο” ας αναζητηθεί αλλού…Τον δήμο Ζίτσας διοικεί μια κουρασμένη δημοτική αρχή, πρόθεσή μας να φέρουμε έναν άλλο αέρα.

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Τις  διαδικασίες  που κατέληξαν  στην ανακοίνωση  της  υποψηφιότητάς  του , ως επικεφαλής  παράταξης  για  τον δήμο Ζίτσας,την δωδεκαετή πορεία του στην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  και τις  αντιλήψεις  του για  τον θεσμό, τις τακτικές της  ΝΕ του τοπικού ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τις διαφορετικές προσεγγίσεις  του όσον αφορά  στις  επόμενες  εκλογές , τις  εκτιμήσεις  για την πορεία  της  σημερινής δημοτικής  αρχής ,και  το  δικό  του  όραμα, ανέδειξε ο Σπύρος Πάικας ,δημοτικός  σύμβουλος  σήμερα της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  , σε συνέντευξή  του  στην εκπομπή  “ό,τι πεις  εσύ”(Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων.(Ηχητικό ΕΔΩ)

Σημείωσε αρχικά: “Επικυρώθηκε  η επιλογή  μου ,αυτό οφείλω  να το πω, παρ’όλες τις εξελίξεις που υπήρξαν από  το τοπικό ΠΑΣΟΚ και  τις διαφοροποιήσεις που εξέφρασαν  τα κομματικά  μέλη του ΠΑΣΟΚ (Σ.Σ: Γραμματέας  της ΝΕ Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ είναι  ο Β.Γαρδίκος επικεφαλής της παράταξης που  στήριξε  το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές   και ο  οποίος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να  μην είναι εκ νέου υποψήφιος)ως  προς την παράταξη….Στις  εκλογές εμείς  ,με εμένα επικεφαλής,θα  κατέλθουμε  ως άλλη παράταξη και  από  εκεί  και  πέρα το ΠΑΣΟΚ θα  κάνει τις επιλογές  του  ,οι οποίες  είναι  σεβαστές”.

Στην ερώτηση αν με  βάση μια ορολογία  του παρελθόντος είναι ο “αντάρτης  του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Ζίτσας,απάντησε: “Σε  καμία  περίπτωση.Άρα  το “αντάρτικο”ας  αναζητηθεί  κάπου άλλου, όχι  σε μένα  που τήρησα  κατά  γράμμα τις  διαδικασίες  που  όρισε  η παράταξη”.

Στην συνέχεια προέταξε τις ακόλουθες σκέψεις  του: “Κάνουμε  προσπάθεια να διεκδικήσουμε κάτι  διαφορετικό για  τον δήμο, γιατί  για  να γίνει  κάτι καλύτερο χρειάζεται  να ξεκινήσουμε και από την διαφορετική αντίληψη  για  τα τοπικά δρώμενα”.

Αναφέρθηκε  στην  πρόθεση  της  παράταξης “να έρθει ένας   άλλος  αέρας  στον δήμο Ζίτσας”, τόνισε ότι “τον δήμο Ζίτσας  διοικεί  μια  κουρασμένη  δημοτική αρχή”  και  πρόσθεσε: “Δεν θα έρουμε, δεν έχουμε σκοποό  να μην πατήσουμε πάνω  στα  καλά  που έχει  αυτά τα εννέα  χρόνια που  διοικεί  τον δήμο η δημοτική  αρχή”.

Για  τις διαδικασίες  της επιλογής  του ο Σπύρος Πάικας  κοινοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της δημοτικής παράταξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Δήμου Ζίτσας για τις εξελίξεις του πρόσφατου χρονικού διαστήματος.
Υποβάλαμε τις υποψηφιότητές μας, για επικεφαλής της παράταξης – υποψήφιου Δήμαρχου και νέας Γραμματείας, όπως όριζαν οι ομόφωνα συμφωνημένες διαδικασίες της δημοτικής ομάδας και της απερχόμενης Γραμματείας και η απόφαση της ολομέλειας της 6ης Ιουνίου και όπως επικυρώθηκαν στην ολομέλεια τις 24ης Οκτωβρίου.
Η απόφαση της δημοτικής οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. για την αποχώρηση από τις διαδικασίες για την εκλογή νέων οργάνων και την προετοιμασία της παράταξης για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ακολούθησε χρονικά το κάλεσμα σε συνέλευση μελών και φίλων της παράταξης, χωρίς να έχουν εκφρασθεί αντιρρήσεις για τις διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση δημοτικής ομάδας και απερχόμενης Γραμματείας.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διάλυση της ενιαίας παράταξης που δημιουργήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στη θέληση της πλειοψηφίας των φίλων και μελών, όπως άλλωστε εκφράσθηκε και στην πρόσφατη ολομέλεια. Όσον αφορά την άμεση παρέμβαση κομματικού φορέα στη λειτουργία αυτοδιοικητικής παράταξης, θεωρούμε ότι κρίνεται αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο καλής θέλησης και τιμώντας την ίδρυση και λειτουργία της παράταξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της δημοτικής ομάδας προχωρώντας στην ίδρυση νέας δημοτικής παράταξης.
Η νέα παράταξη θα λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές, στηριζόμενη στη συμμετοχή και δραστηριοποίηση των δημοτών, εκφράζοντας τους λόγους δημιουργίας και τηρώντας τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Χαιρετίζουμε όσους φίλους διαφώνησαν με τη συνέχιση λειτουργίας της ενιαίας παράταξης, ίσως εκτιμώντας διαφορετικά τις συνθήκες στο μέλλον ξαναβρεθούμε.
Σπύρος Πάικας
Δημοτικός Σύμβουλος – υποψήφιος Δήμαρχος
Κάλτσας Μάκης
Ματσάγκας Μανώλης
Μπράγιας Φώτης
Τάτσης Βασίλης
Τζιάλλας Ηλίας
Μέλη της Γραμματείας της νέας παράταξης
Ελεούσα 27 Οκτωβρίου 2022

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...