Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σε εξέλιξη η ανάρτηση των Τεχνικών Δελτίων για το πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Σε εξέλιξη η ανάρτηση των Τεχνικών Δελτίων για το πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάρτηση των Τεχνικών Δελτίων των εγκεκριμένων έργων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων των επιχειρήσεων, που δικαιούνται αποζημίωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ, ως πληγείσες από την πανδημία Covid-19.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εκδοθεί η τελική απόφαση, η οποία θα κοινοποιηθεί στους δικαιούχους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τις επιχειρήσεις που δεν αξιολογήθηκαν, διευκρινίζεται ότι  η αξιολόγηση των προτάσεων διακόπηκε, όταν καλύφθηκε το διατιθέμενο ποσό των 45.000.000 ευρώ, ήτοι σε κατώτατη βάση βαθμολογίας το 19,45.

Ο πίνακας με τις εγκεκριμένες, μη χρηματοδοτούμενες όμως, αιτήσεις  συντάχθηκε με επιχειρήσεις, των οποίων οι αιτήσεις αρχικά υποβλήθηκαν από τους επενδυτές με βαθμολογία μεγαλύτερη του 19,45, μετά όμως τη διόρθωση των κριτηρίων, με βάση τα υποβληθέντα από τους επενδυτές αρχεία στο ΠΣΚΕ, διαμορφώθηκαν σε βαθμό κάτω του 19,45.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών, πρέπει να επισημανθεί ότι η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να τεθεί στην Ήπειρο ανώτατο όριο επιχορήγησης  το ποσό των 15.000 ευρώ δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης πολύ περισσότερων επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες Περιφέρειες, που είχαν θέσει ανώτερα όρια χρηματοδότησης.

Στο αίτημα που υπέβαλε -και σήμερα- ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προς το αρμόδιο Υπουργείο για αύξηση του διατιθέμενου ποσού, ώστε να ενισχυθούν επιπλέον επιχειρήσεις, υπήρξε αρνητική απάντηση, ελλείψει διαθέσιμων πόρων.

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...