Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σε τηλεδιάσκεψη για το νέο Εθνικό Σχέδιο Πόσιμου Νερού συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Σε τηλεδιάσκεψη για το νέο Εθνικό Σχέδιο Πόσιμου Νερού συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Το νέο Εθνικό Σχέδιο για το πόσιμο νερό, η εκπόνηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021 και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2022, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε χθες με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ .Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, κ. Φώτης Ζέρβας, ο διευθυντής Κωνσταντίνος Παπουτσής, και η αρμόδια για το θέμα υπάλληλος, Βίλλυ Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις δράσεις που έχoυν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης από την Επιχείρηση, καθιστώντας άμεσα εφικτή τη “συμμόρφωση” με τα νέα δεδομένα. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το μεγάλο έργο του νέου Ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Η κατασκευή του, δε, αναμένεται να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή. Όπως επισημάνθηκε εξάλλου, όλο αυτό το διάστημα η ΔΕΥΑ Πρέβεζας σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του νερού, μεταξύ των οποίων και το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού, που στοχεύει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών (ειδικά στην πηγή του), σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής σε δίκτυα ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας,  κ. Νίκος Γεωργάκος, δήλωσε σχετικά:

«Το νερό αποτελεί αγαθό ζωής, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να προστατεύσουμε και να διαχειριστούμε με σύνεση και ορθολογικό τρόπο. Η περιοχή μας είναι ευνοημένη από την φύση σχετικά με την επάρκεια νερού, όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, αφού τα πάντα μπορεί να ανατραπούν στο μέλλον. Συμμετέχουμε με υπευθυνότητα στη διαβούλευση για την εκπόνηση του νέου Εθνικού Σχεδίου για το πόσιμο νερό και μέσω της ΔΕΥΑΠ πραγματοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις, που διασφαλίζουν την ποιότητα, την ποσότητα και την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, θωρακίζοντας παράλληλα το δίκτυο από διαρροές και κάθε είδους απώλειες.»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...