Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σιγή ενός λεπτού τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη – Ενημέρωση του Δημάρχου Ιωαννίνων

Σιγή ενός λεπτού τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη – Ενημέρωση του Δημάρχου Ιωαννίνων

Σιγή ενός λεπτού τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη, ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ΟΚΠΑΠΑ.

«Ο Φίλιππος Τσουμάνης ήταν ο ορισμός της εντιμότητας. Με αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς. Ήταν ένας εργάτης για τον Δήμο που βοήθησε τα μέγιστα στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το έργο και την προσφορά του Φίλιππα Τσουμάνη εξήραν ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Ενημέρωση του Δημάρχου

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την πορεία της πανδημίας καθώς μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τα κρούσματα έχουν ελαχιστοποιηθεί.

«Πάμε καλά, αλλά η χαλαρότητα και η μη τήρηση μέτρων εγκυμονεί κινδύνους για αύξηση των κρουσμάτων. Η έκκλησή μου για μία ακόμη φορά προς όλους είναι να επισπεύσουμε τον εμβολιασμό» τόνισε ο Δήμαρχος.

Επίσης ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΠΑΒΙ ΑΕ να μην συνεχιστεί ο διάλογος για την παραχώρηση του κτιρίου ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου.

«Δεν ήταν μία απόφαση διαφωνίας επί των σημείων αλλά μία ολιστική απόρριψη» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η υπόθεση του ΚΕΠΑΒΙ είχε ανοίξει από την προηγούμενη δημοτική αρχή . Η σημερινή δημοτική αρχή εξήντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου και συζήτησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΑΒΙ ενημερώνοντας κάθε φορά πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δεν δέχονται την συζήτηση. Μόλις μας αποσταλεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα κοινοποιηθεί σε όλες τις παρατάξεις» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην Δομπόλη υπογράμμισε ότι η διαδικασία για την παραχώρηση στον Δήμο ολοκληρώνεται.

«Μία από τις εναλλακτικές λύσεις είναι να γίνει δημαρχείο», σημείωσε.

Απαντήσεις για θέματα που τέθηκαν

Ο Δήμαρχος απάντησε τόσο στον Σύλλογο Εργαζομένων όσο και σε συμβούλους της αντιπολίτευσης σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων. Υπογράμμισε ότι οι μετακινήσεις, όσες γίνονται, έχουν ως μοναδικό σκοπό την βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

Ανέφερε ότι οι συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων συνεχίζονται. Σημείωσε ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει διστακτικότητα σε όλους τους φορείς του τουρισμού, όμως για την Δημοτική Αρχή παραμένει απόλυτη προτεραιότητα η εξωστρέφεια και η δρομολόγηση νέων πτήσεων.

Σε ότι αφορά τις παιδικές χαρές, ανέφερε ότι οι εργασίες είναι σε εξέλιξη με σκοπό να υπάρξει αποκατάστασή τους και πιστοποίηση. Σχετικά με την παιδική χαρά στο Πάρκο Κατσάρη σημείωσε ότι ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο και οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν άμεσα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...