Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στα Γιάννενα η Κινητή Μονάδα Μαστρογράφου

Στα Γιάννενα η Κινητή Μονάδα Μαστρογράφου

Με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου «Γιάννενα, Γυναικείο Ποδόσφαιρο» και με την συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου θα φιλοξενηθεί η Κινητή Μονάδα Μαστρογράφου ώστε να δώσει την δυνατότητα σε 300 περίπου γυναίκες να κάνουν δωρεάν εξέταση.

Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στα Γιάννενα από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουνίου. Επίσης θα φιλοξενηθεί στους Δήμους Ζίτσας και Μετσόβου για τον ίδιο λόγο.

Ο αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κώστας Παύλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο, τόνισε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παύλου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 30 ετών κι αφού πάλεψε με τον καρκίνο.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμο και την Περιφέρεια για την συνεργασία που υπήρξε ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε δεκάδες γυναίκες να εξεταστούν δωρεάν.

Ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Τσίντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για το συγκεκριμένο εγχείρημα. «Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου χάρη σε ελάχιστους ανθρώπους έχει καταφέρει να αγωνίζεται στην πρώτη εθνική. Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη από τους φορείς γιατί ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας» σημείωσε.

Η πρωτοβουλία για την παρουσία της Κινητής Μονάδας στηρίζεται οικονομικά από το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου. Η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Μαμακή υπογράμμισε ότι η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές. Με την Κινητή Μονάδα θα δοθεί η δυνατότητα σε 300 περίπου γυναίκες να κάνουν δωρεάν έλεγχο. Η Μονάδα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 40 ετών που δεν έχουν πραγματοποιήσει μαστογραφία τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Για μία σημαντική πρωτοβουλία έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου που θα συνδράμει στην πρόληψη, έναν πολύ κρίσιμο και σημαντικό παράγοντα ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης σημείωσε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων που πρέπει να βρει κι άλλους μιμητές. 

Οι γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους απευθυνόμενες στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου και στον τηλεφωνικό αριθμό 26510 61598.

Η Κινητή Μονάδα θα εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...