Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στην Κορυφή της Ευρώπης για ακόμη μια χρονιά οι αθλητές του Α.Σ.Πρωτέα Ιωαννίνων

Στην Κορυφή της Ευρώπης για ακόμη μια χρονιά οι αθλητές του Α.Σ.Πρωτέα Ιωαννίνων

Στο Ηράκλειο της Κρήτης  πραγματοποιήθηκε από της 25-31 Οκτωβρίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAE KWON-DO I.T.F. Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών για το 2021.
Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwon-do ITF κατακτώντας την 2η θέση, για δεύτερη φορά, στη Γενική Κατάταξη μεταλλίων μεταξύ 28 χωρών. Μια τεράστια επιτυχία για την χώρα μας τόσο αγωνιστικά όσο και διοργανωτικά, καθώς μέσα στην απειλή της Πανδημίας κατάφερε να δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να συναγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο και να επιστρέψουν υγιείς πίσω στις οικογένειές τους.

Ο Γιαννιώτικος Αθλητικός Σύλλογος «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» (ΛΑΜΠΡΙΔΗ 4 τηλ : 6945262661) ακόμη μια φορά έδωσε το παρών και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τέσσερις  αθλητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας, και κατέκτησαν συνολικά 3 Χρυσά1 Ασημένιο και 6 Χάλκινα μετάλλια.

Πιο αναλυτικά: 

Παπαδιώτη Αικατερίνη στην κατηγορία Νεανίδων (16-17)

1 Χρυσό μετάλλιο: στην κατηγορία Μάχες -58 κιλά

1 Χρυσό μετάλλιο: στις ομαδικές Τεχνικές (Tul) Νεανίδων

1Ασημένιο μετάλλιο: στις ομαδικές εναέριες τεχνικές Νεανίδων.

1 Χάλκινο μετάλλιο: στις ομαδικές μάχες Νεανίδων

Μπαντής Αχιλλέας στην κατηγορία ανδρών.

1 Χρυσό μετάλλιο στις ομαδικές εναέριες τεχνικές.

1 Χάλκινο μετάλλιο στις τεχνικές (Tul 2 Dan).

1 Χάλκινο μετάλλιο στις μάχες -64 κιλά

1 Χάλκινο μετάλλιο στις ομαδικές Τεχνικές  Tul

1 Χάλκινο μετάλλιο στις ομαδικές μάχες.

 

Ντάκουλας Γεώργιος στην κατηγορία Ανδρών

1 Χάλκινο μετάλλιο στις ομαδικές Τεχνικές  Tul

 

Κασαγιάννης Μιχάλης στην κατηγορία Εφήβων 16-17 ετών

5Η θέση στην κατηγορία  -69 κιλά .

Ο Προπονητής του Γιαννιώτικου Συλλόγου «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας  κ. Παπαδιώτης Γεώργιος μας δήλωσε: «Πρώτα ας ξεκινήσουμε με την επιτυχία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwon-do Ελλάδος, να πραγματοποιήσει αυτό το πρωτάθλημα μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση της Πανδημίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξαν η 28 χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση, για την χώρα μας. Η διοργάνωση αυτή έδωσε μια ανάσα ελπίδας σε όλους τους αθλητές που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο. Μετά από 2 χρόνια αποχής, καταφέραμε να ζήσουμε ξανά από κοντά το όνειρο της συμμετοχής σε τέτοια διοργάνωση. Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα να προπονείσαι για μια διοργάνωση και να μην ξέρεις αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Οι αθλητές του Πρωτέας Ιωαννίνων και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάναμε το ¨ Όνειρο¨ πραγματικότητα . Ένα μεγάλο μπράβο στους τέσσερις πρωταθλητές μας για την χαρά και την ικανοποίηση που μας έδωσαν. Αγωνίστηκαν με πάθος για διάκριση και τα κατάφεραν.  Ο Σύλλογός μας, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί τόσο σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό, όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ο «Πρωτέας Ιωαννίνων» συνεχίζει να είναι κορυφαίος και να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του. Έχω πει και στο παρελθόν ότι στόχος μας πάντα θα είναι η κορυφή και αυτό δεν αλλάζει όσες επιτυχίες και να έχουμε. Δουλεύουμε σκληρά, συστηματικά με προγραμματισμό και υψηλούς στόχους. Είμαστε ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ο σύλλογος των Πρωταθλητών. Εκ μέρους του Συλλόγου μας σας ευχαριστώ όλους που είστε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια».
Επόμενος στόχος του συλλόγου μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα γίνει στην πόλη Μίσκ της Λευκορωσίας από της 11-18 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...