Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στο νέο σχολικό κτίριο της Ανατολής θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Στο νέο σχολικό κτίριο της Ανατολής θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Στο νέο σχολικό κτίριο της Ανατολής θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9.45 σήμερα το πρωί και ξεκίνησε από την ξύλινη στέγη του κτιρίου. Η αντίδραση των 14 εκπαιδευτικών ήταν άμεση, αποτελεσματική και σωτήρια. Χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, εκκένωσαν αμέσως και με τάξη το σχολείο από τους 123 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες διδασκαλίας και τους μετέφεραν στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σχολείο. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επενέβη με δύναμη αποτελούμενη από 8 οχήματα και 30 άντρες και απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς στα εφαπτόμενα κτίρια. Η στέγη του σχολείου καταστράφηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε καταστρέφοντας και τον δεύτερο όροφο του σχολικού κτιρίου. Για τα αίτια της πυρκαγιάς ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια, μέχρις ότου αποφανθεί η Πυροσβεστική υπηρεσία μετά από τη διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς και της προανάκρισης που διενεργείται και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άμεσα η μετεγκατάσταση του σχολείου

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση του Δήμου Ιωαννιτών με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Στο σχολείο έσπευσαν αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν για την φωτιά, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Παντελής Κολόκας, Υποδομών, Γιάννης Λιόντος και Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, καθώς ο πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Βασίλης Τσαμπαλάς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Το σημαντικότερο όλων είναι πως όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους καθώς η εκκένωση έγινε πολύ γρήγορα και με ασφάλεια, γι’ αυτό και τόσο ο Δήμαρχος όσο και όλοι οι παράγοντες του Δήμου, ευχαρίστησαν θερμά και συνεχάρησαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το κύριο μέλημα τώρα είναι η γρήγορη μετεγκατάσταση του σχολείου, καθώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες και θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση του κτιρίου. Εξετάστηκαν όλες οι πιθανές λύσεις και κρίθηκε ως καταλληλότερη επιλογή το νέο σχολικό κτίριο στην Ανατολή. Από την πλευρά του Δήμου υπάρχει εντονότατη κινητοποίηση, καταβάλλονται υπερπροσπάθειες, από σήμερα κιόλας, με στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σχολείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η ακριβής ημέρα θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους γονείς. Επειδή πρόκειται για καινούργιο κτίριο που δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα, απαιτούνται αρκετές εργασίες εντός του κτιρίου και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε για να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τα παιδιά. Τέλος, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Ανατολή, υπήρξε συνεργασία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Παντελή Κολόκα, με την Αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη και θα ισχύσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση η πάγια διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών.

Δείτε Επίσης

Σεισμική δόνηση 4,2 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 ρίχτερ  σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα με επίκεντρο 18,48  χιλιόμετρα δυτικά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments