Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συγχαρητήρια αλλά και παράπονα προς τη Δημοτική Αρχή για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου από τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα»

Συγχαρητήρια αλλά και παράπονα προς τη Δημοτική Αρχή για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου από τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα»

Συγχαρητήρια για τη βράβευση στα «Best City Awards 2020», αλλά και αιχμές για τον παραγκωνισμό της συμβολής του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» στην υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, εκφράζει προς τη Δημοτική Αρχή ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του, όπου διατυπώνονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», συγχαίρει τον Δήμο Ιωαννιτών που μαζί με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, απέσπασε το Αργυρό Βραβείο «Best City Awards 2020» στην κατηγορία «Open Mall, ανοιχτά κέντρα εμπορίου τοπικών κοινοτήτων», για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, ο σύλλογός μας προσπάθησε τα μέγιστα, στάθηκε δίπλα στον Δήμο Ιωαννιτών για τον σχεδιασμό της πρότασης και συνέβαλε ενεργά στη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών, ώστε σύσσωμο το ιστορικό κέντρο της πόλης μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανοιχτού Εμπορίου.

Μας λυπεί το γεγονός ότι δεν αναφέρεται πουθενά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, στη σημερινή της ανακοίνωση, αυτή η προσπάθεια των καταστηματαρχών της περιοχής του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους την τελευταία δεκαετία. Δεν θα σταθούμε καν στην άρνηση των αρμόδιων το τελευταίο διάστημα να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του συλλόγου μας, παρά τις πολλές και επίμονες προσπάθειές της.

Ο σύλλογός μας δηλώνει παρών και πρόθυμος να βοηθήσει -όπου κρίνεται απαραίτητο- στην ολοκλήρωση του έργου και στην ανάδειξη του παραδοσιακού εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής.

Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα ετοιμόρροπα ακίνητα, που όχι μόνο αποτελούν εστίες ρύπανσης, αλλά και κίνδυνο για τους περαστικούς, τις οσμές αποχέτευσης στην οδό Ανεξαρτησίας κατά τους θερινούς μήνες κυρίως, την υπερχείλιση των αγωγών ομβρίων υδάτων κ.ά.

Εκτιμούμε ότι, μέσω και της υλοποίησης του έργου του Οpen Μall, δίνεται μια ευκαιρία -η τελευταία ίσως- για την επίλυση και των παραπάνω προβλημάτων.

Προσδοκούμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός και θα συμβάλει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, που κατέστησαν το Ιστορικό Κέντρο των Ιωαννίνων τόπο απαξίωσης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,

Μπούκα Αναστασία

Ο Γραμματέας,

Ντεκουμές Γεώργιος»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...